Heroj iz Beograda: Dečko skočio u reku kod Ušća i spasao psa (FOTO)

Prolaznici okupljeni na keju ispod Kalemegdana kod Ušća danas su posmatrali akciju momka, koji je, videvši da je jedan pas završio zaglavljen u reci, brže – bolje skočio u reku kako bi ga spasio.

Jedan od očevidaca događaja objavio je na “Tviteru” fotografiju ove akcije, čestitajući na hrabrosti momka.

– To se desilo sa gradske strane, tačno ispod Pobednika na Kalemegdanu. Naišao sam biciklističkom stazom i video da su se na tom mestu skupili ljudi. Stao sam i primetio da je jedan momak od oko 30-ak godina skinuo garderobu, te da se sprema da skoči u vodu, prepričava za “Blic” ovaj tviteraš.

Kako dodaje, u pitanju je pas srednje veličine, koji je tu u svakodnevnoj šetnji sa vlasnikom, starijim gospodinom, trčao po ivici bedema i slučajno upao u vodu.

– Tu se nekako zaglavio u granju i nije mogao da se izvuče. Voda je dubine oko jedan metar, te se spasilac omah dočekao na noge. Neko je doneo duži, čvrsti kanap, momak u vodi je došao do psa, vezao kanap oko njega, a potom su tri čoveka izvukla psa na bedem, a zatim i momka, objašnjava naš sagovornik.

Prema njegovim rečima pas je dobro, a skromni momak koji ga je spasio je prilikom doskoka opasno posekao taban, ali se njegova devojke, inače lekar, odmah pobrinula za njegovu ranu.

Izvor: petface.net