Hasan Dudić otkrio Džejevu poslednju želju: Tražio mi je da mu pomognem da dobije nacionalnu penziju

Džej Ramadanovski je imao jednu želju – da dobije nacionalnu penziju. Pokojni pevač je tada pozvao Hasana Dudića kako bi mu pomogao oko papirologije i uputio ga kome da se obrati.

Ovu informaciju otkrila je Zlata Petrović, koja je u jednom nedavnom intervjuu rekla kako su izgledali njegovi poslednji dani.

– Džej me je zvao deset dana pred sm.t i pevao mi. A nismo se mi stalno čuli, ali tako je valjda namešteno. Kao da je pesmom hteo da se oprosti sa mnom. Nije bilo ni onoga: „Gde si, Zlato, kako si?“ Čim sam se javila, počeo je da peva. Posle nekih pola sata, javila mi se Andrijana i rekla: „Izvini, Zlajka, molim te“, a ja njoj na to kažem: „Ma šta mi se izvinjavaš, on je moja ljubav, moje srce, uživala sam.“ Tada su mi tražili broj Hasana Dudića. Dala sam im – rekla je tada Zlata.

Mi smo kontaktirali s njenim bivšim suprugom, koji nam je potvrdio ovu informaciju i rekao da mu je Džej tada otkrio svoju poslednju želju.

– Jeste, Džej me je zvao nedelju dana pred sm.t. Bio je raspoložen, ali nije zvučao dobro. Rekao mi je da želi da konkuriše za nacionalnu penziju, a kako sam ja u toj priči, razumem se u materiju, pitao me je da mu objasnim šta mu treba od papirologije. Kada sam mu objasnio, nastavio je sa potpitanjima, nije znao ni gde, ni kome treba to da podnese. Obećao sam da ću da se založim za njega, da učinim sve što je u mojoj moći da mu pomognem da ostvari tu želju. Ali nije stigao ni da započne sa tom realizacijom. Eto, to mu je bila poslednja, ali neostvarena želja – rekao je Hasan.

Dudić je otkrio da mu se kolege često obraćaju kada su u pitanju prava umetnika.

– Ja sam neko ko se bori kako za prava nacionalnih manjina, tako i za prava umetnika. U tome sam godinama, razumem se u pravne i ostale zavrzlame. Kad god nekome od kolega treba neki savet o pravima izvođača, kada su u pitanju žalbe, zahtevi, zovu mene. To je znao i Džej, pa me je zvao – kaže Hasan i dodaje:

– Džej je znao da više ne može da peva kao pre, da nastupa, pa je želeo da se osigura finansijski, ali i da osigura svoju porodicu. Samo o tome je pričao, ništa drugo nije spominjao osim svojih ćerki i Andrijane, da želi da ih obezbedi… Nije uspeo. Jako mi je žao, bio je duša od čoveka, ljudina – završava Hasan.

Izvor: kurir.rs