Građani BiH, Crne Gore, Albanije, Severne Makedonije i Bugarske mogu u Srbiju bez PCR testa

Građani Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Albanije, Severne Makedonije i Bugarske mogu da uđu u Srbiju bez negativnog PCR testa.

Isto važi i za državljane Srbije koji se upute u ove zemlje. Od juče, građani Severne Makedonije mogu da uđu u Srbiju bez PCR testa.

Premijerka Srbije Ana Brnabić i premijer Albanije Edi Rama razgovarali su o ukidanju obaveznog negativnog PCR testa za ulazak državljana Albanije u Srbiju. Odluka o tome doneta je na današnjoj sednici vlade.

Ambasada Srbije u Bugarskoj je objavila da i građani Bugarske mogu da uđu u Srbiju bez negativnog PCR testa.

S druge strane, Crna Gora je dozvolila ulazak u tu zemlju bez PCR testa, što važi i za građane Srbije.

Građani Srbije koji ne dolaze iz pomenutih zemalja (BiH, Severna Makedonija, Albanija, Bugarska i Crna Gora), a nemaju negativan PCR test, moraju da provedu obaveznih 10 dana u kućnom karantinu, od dana prelaska granice. Osobama koje dolaze iz SAD, umesto negativnog PCR testa, priznaje se negativan Antigen FIA Rapid test, navodi se na sajtu Ambasade Srbije u Sofiji.

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež ocenio je da je ukidanje obaveznog PCR testa za ove zemlje još jedna dobra odluka za ekonomsku saradnju u regionu.

Region je naša zajednička kuća, zato je odluka ministra zdravlja o ukidanju obaveznog PCR testa za sve koju nam dolaze iz neposrednog okruženja još jedan pokazatelj naše spremnosti za ukidanje barijera između nas, rekao je Čadež, prenosi se u saopštenju PKS. Predsednik PКS je ocenio da će ova odluka svakako doprineti još boljem ekonomskom povezivanju naših kompanija sa kompanijama iz regiona.

Izvor: rs.n1info.com