Goran Vesić o noćnim klubovima: Proći će još mnogo vremena dok oni ne počnu da rade – kafići možda neće raditi 31.

Grad se ne protivi otkazivanju dočeka, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić. On je na pitanje da li će ugostitelji imati manjak i kako će prevazići minus zbog toga rekao da jedan taj dan neće biti toliko strašan, jer je Grad Beograd dosta uradio kada je reč o pomoći ugostiteljima.

Istakao je da je zahvaljujući inicijativi gradskih valsti, radno vreme produženo ovih dana do 20h, i da su oni dobili i druge vrste pomoći.

– U tom sektoru radi 40.000 ljudi, morali smo da im pomognemo – rekao je Vesić.

Predstavnih Udruženja noćnih klubova postavio je pitanje koje se tiče njihovog rada, odnosno toga da oni ne rade mesecima i da su u veoma teškom položaju.

– Nigde u svetu noćni klubovi ne rade u poslednjih šest mesei. Noćni klubovi nisu restorani – rekao je Vesić.

On je poručio predstavnicima tog sektora da razgovaraju sa Ministarstvom finansija oko dodatnih olakšica.

Kako je istakao, noćni klubovi ne rade ni u Beču ni u Parizu, a kada je reč o beogradskim noćnim klubovima, „proći će još mnogo vremena dok oni ne počnu da rade“.

Osvrnuo se na kritike oko navodnog rada kluba na Dorćolu, za koji je rekao da je reč o političkoj priči, kao i da je inspekcija bila na terenu i da nije zatekla nikog. Dodao je i da građani uredno prijavljuju kršenje mera.

Nema prostora za popuštenje mera, kaže direktor Klinike za anesteziju KC Niš Radmilo Janković i dodaje da ne veruje da će biti dozvoljeno da se organizuje doček Nove godine po restoranima, kafićima.

On je naveo da je rizično bilo kakvo ohrabrivanje ljudi da dolaze u blizak kontakt.

– Ne verujem da će Krizni štab da doneti bilo kakve mere koje će podrazumevati organizaciju dočeka Nove godine jer je to u suprotnosti sa zdravim razumom i sa svim što pričaju zdravstveni radnici – rekao je Janković.

Ukoliko bi se dozvolio doček Nove godine, kako kaže, rezultat bi bio enormno povećanje broja zaraženih 7.,8. ,9. januara.

– Nije nevažno kakvu ćemo poruku poslati oko organizacije Nove godine, jer kasnije ide Božić. Problematično je bilo kakvom nejasnom porukom ohrabrivati organizovanje dočeka Nove godine posebno mlađih osoba – naglasio je on.

Izvor: telegraf.rs