Goran Vesić nakon zasedanja Kriznog štaba: Neće biti zatvaranja Beograda

Krizni štab grada Beograda održao je sednicu i apelovao na građane da se pridržavaju svih epidemiolških mera.

-Molim vas da sada ne upropastimo sve ono dobro što smo učinili prethodnih meseci, kada je Srbija bila a i danas je jedna od zemalja s najmanje novozaraženih u Evropi, rekao je Goran Vesić nakon sednice.

– Neće biti zatvaranja Beograda, o tome se ne raspravlja niti je ta tema na dnevnom redu. Ne čitajte laži i gluposti oko navodnog karantina sa društvenih mreža koje se namerno plasiraju da prevare građane.

Moj stav je da moramo da naučimo da živimo sa virusom, da omogućimo da privreda radi i da se odvija normalan život a da se istovremeno primenom epidemioloških mera sačuva zdravlje gradjanki i građana.

Činjenica da je Beograd ponovo najveće žarište treba da nas sve upozori da se pridržavamo epidemiloških mera.

Moramo ozbiljno da shvatimo podatak da je od 111 novozaraženih u Srbiji u četvrtak, 1. oktobra, čak 40 odsto u Beogradu, kao i da je u našem gradu od ukupnog broja testiranih, 4,3 odsto pozitivno.

Krizni štab je podsetio građane da je 1. oktobra počela vakcinacija protiv sezonskog gripa i da su vakcine, kojih ima dovoljno za sve, mogu besplatno da se prime u svim domovima zdravlja.

– U Skupštini Grada juče su se vakcinisali svi koji su želeli a među njima sam bio i ja. Od ovog vikenda biće pojačane kontrole primene epidemioloških mera od strane zajedničkih patrola komunalne milicije, republičkih sanitarnih insoektora i MUP. Posebno će biti kontrolisan javni prevoz. Ipak, nema te policije koja može da kontroliše svaki autobus, svaku radnju ili restoran. Dakle moramo sami da se kontrolišemo odnosno da čuvamo i sebe i druge. Svi znaju koliko sam se borio proteklih meseci da se omogući ugostiteljskim objektima i privredu da rade, ljudi zarađuju, da život teče normalno a da se istovremeno zaštiti se zdravlje stanovništva. Budimo odgovorni narednog vikenda i ne dozvolimo da sve što smo dobro učinili do sada sada pokvarimo.

Izvor: kurir.rs