Goran Vesić: Đurić novi ambasador Srbije u Vašingtonu – jedan od najboljih političara

Šef kancelarije za Kosovo Marko Đurić biće novi ambasador Srbije u Vašingtonu, potvrdio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

„Marko Đurić je jedan od najboljih političara u ovoj zemlji i žalosno je kakva se kampanja vodi protiv njega. Srbija će biti ponosna na to što on radi, a predsednik Vučić dobro zna šta radi. Imaćemo nekoga ko će moći da parira Albancima i bori se za nas u SAD“, rekao je Vesić.

On je ocenio da predsednik Srbije „Aleksandar Vučić oprezno pristupa formiranju vlade koja mora da nastavi rad dosadašnje vlade“.

„Mnogo je važno da ta vlada bude kvalitetna i obezbezdi političku i ekonomsku stabilnost zemlje“, rekao je Vesić i odbacio nagađanja da će i on biti jedan od ministara, tvrdeći kako mu je „čast kada se svaki put kada se formira vlada“ i njegovo ime pominje među onima koji bi mogli biti ministri.

„Ja ću ostati u Beogradu, tako da neću biti ministar. Ja sam deo politike SNS i Aleksandra Vučića i srećan sam što sam u timu koji je uradio velike stvari za Srbiju“, završio je svoje izlaganje.

Izvor: rs.n1info.com