Glumica i pevačica Olivera Katarina: Oduvek mnogo čitam, bojim se Boga – a Italijanke su me naučile da izbegavam jedno

Olivera Katarina (80) već godinama otvoreno priča o tome kako živi teško, a sad je otkrila kako joj izgleda svakodnevica.

Glumica i pevačica je istakla da vreme uglavnom provodi u čitanju i pomalo pisanju.

„Oduvek mnogo čitam, a sada posebno. Pošto nemam drugih obaveza, mogu da se posvetim knjizi do kraja i uživam u tome. To je moj beg od svakodnevice, uopšte nisam u njoj. Svoja sam i izolovana“, kaže Olivera, koja je priznala da u 80. godini mora da se iseli iz iznajmljenog stana.

„Oduvek sam se borila sama. Nikad nisam tražila pomoć drugih. I bila sam hrabra, kao i danas. Čovek koji ima identitet mora da ga afirmiše na svakom mestu, ne može da vrda. Uvek sam to radila i plaćala cenu, ali ostala sam verna vlastitim stavovima, niko nije mogao da me pomeri. Uvek sam živela onako kako sam sama birala“, dodaje ona.

„Imam ozbiljne godine. Ponosim se što nemam bore. Možda zbog toga što kožu nikad nisam razmazila. Davno su mi neke Italijanke rekle da treba izbegavati kreme za lice, jer se koža od njih opušta, pa već godinama ne koristim nikakve. Bojim se Boga i uvek razmišljam na taj način, kažem svakodnevno: „Bože, pomozi“. To se kod mene podrazumeva u svemu. Mislim da je pravoslavlje lepota po sebi i ponosna sam na svoju veru“, zaključila je Olivera.

Izvor: kurir.rs