Frizeri otkrivaju trik koji deluje: Kako da osušite kosu bez fena

Jedan od „poslova“ koji ženama najteže pada u letnjim danima jeste sušenje kose. Taman što se rashladimo pod tušem, sledi dugo feniranje i zagrevanje toplim vazduhom iz fena.

Svakodnevno sušenje kose fenom može da je osuši i ošteti, pa se zato tokom leta preporučuje prirodno sušenje. Kosu je moguće osušiti prirodnim putem, a da izgleda lepo. U nastavku sledi par saveta o tome.

Umotajte kosu u pamučnu majicu

Stari dobri trik kaže da upotrebite pamučnu majicu da bi ocedili višak vode iz kose. Naime, pamuk mnogo bolje upija od materijala od kojih su napravljeni peškiri. Umotajte kosu u majicu i uvrstite snažno, kako biste ocedili što više vode.

Ne dirajte kosu dok je mokra

Mokra kosa je osetljiva i sklona oštećenjima pa nije dobro da uvrćete pramenove ili da prste neprestano provlačite kroz kosu, jer to može da je zamrsi i pokida neke vlasi. Prirodno sušenje kose podrazumeva i da kosu pustite da miruje.

Pravilno brisanje kose

Klasično trljanje kose peškirom, napred-nazad pokretima, čini više štete nego koristi kosi i zato promenite način brisanja kose. Ispravan način brisanja je da peškirom od korena kose prema vrhovima lagano pritiskate kosu. Kada dođete do vrha ponovite brisanje od korena.

Rastresite kosu

Ukoliko želite da vam se kosa brzo osuši nemojte je vezivati, jer će to samo usporiti proces sušenja. Uz ove savete kosa vam se na vazduhu može osušiti za sat vremena, a ukoliko je vreme toplo i pre.

Izvor: alo.rs