Francuska pobedila Ameriku i poslala je na Srbiju: Orlovi na Mundobasketu i bez vize za Olimpijske igre

Košarkaši Francuske slavili su nad SAD sa 85:79 i time ostavili Srbiju i bez vize za Olimpijske igre!

Košarkaši Srbije porazom od Argentine ostali su bez borbe za medalju, a posle meča SAD i Francuske i bez plasmana na Olimpijske igre preko SP.

Julske kvalifikacije druga šansa

Srbija će vizu za Olimpijske igre morati da traži kroz kvalifikacije u julu mesecu. Njih igraju 24 selekcije koje će biti raspoređene na četiri turnira u četiri države. Samo po jedan tim sa svakog od tih turnira ide na Olimpijske igre.

Sa Svetskog prvenstva su mesto u kvalifikacijama obezbedili Rusija, Venecuela, Portoriko, Italija, Brazil, Grčka, Litvanija, Dominikanska Republika, Tunis, Nemačka, Kanada, Novi Zeland i Turska, a FIBA će odrediti još po dve selekcije iz četiri regiona (Evropa, Azija, Afrika i Amerika).

Srbija će u četvrtak od 13 časova igrati protiv SAD, a zatim u subotu protiv Poljske od 10 časova.

Amerikanci su do četvrtfinala očekivano stigli bez sa svim pobedama. Na startu je lako savladana Češka, da bi u drugom kolu Turska uspela da izbori produžetke, ali to im nije bilo dovoljno.

Reprezentacija Turske je ujedno bila i jedina ekipa koja je pružila veći otpor izabranicima Grega Popoviča, a redom su padali Japan, Grčka i na kraju Brazil.

Ipak Francuzi su bili ‘tvrd orah’ te su im naneli prvi poraz na svetskom šampionatu.

Izvor: kurir.rs