Federer izgradio velelepnu vilu: Živi u staklenom dvorcu od 7 miliona evra u poreskom raju (VIDEO)

Rodžer Federer je čovek koji voli luksuzne stvari, čovek koji je navikao na perfekciju u tenisu i potpunu organizovanost sveta.

Takav je i kada je u pitanju privatni život. Sve je proračunato i isplanirano do detalja.

Zbog toga je pre nekoliko godina odlučio da se preseli iz rodnog Bazela u pravi gradić Volro, koji je poreski raj Švajcarske.

Federer je odabrao bajkovit kraj na obali Ciriškog jezera, gde je izgradio vilu vrednu 7.3 miliona evra.

U pitanju je moderna kuća na tri nivoa, sa staklenim zidovima, bazenom i neverovatnim pogledom na jezero.

Gradić Volro ima najmanje najniži porez u Evropi, zbog čega je mnogo multimilionera širom Starog kontinenta odlučilo da živi upravo tu.

Ima populaciju od 7.225 stanovnika, a svakako najpoznatije ime predstavlja Rodžer Federer.

Njegova kuća se posebno izdvaja, a izgrađena je krajem 2014. godine. Kuća ima više od 500 kvadratnih metara soba za Mirku i njihovu decu – devojčice Milu i Šarlen, kao i dečake Lea i Lenija.

Kuća je izgrađena na parceli od 1.5 hektara i ima i podzemni parking. dok su zidovi sa spoljne strane „ukopani u zemlju“, te je ovo bio poseban graditeljski poduhvat.

Grad u kome sada živi Federer je udaljen 20 minuta vožnje od Ciriha, a sat vremena od Rodžerovog rodnog Bazela, ali zbog sjajnih poreskih olakšica, Federeru nije bio problem da upravo ovo mesto odabere za život.

Pored Federera, u ovom gradu žive i vozači Formule 1 Kimi Raikonen i Felipe Masa.

Pogledajte i neverovatnu „turu“ oko i unutar kuće Rodžera Federera.

On će posle Vimbldona verovatno na predah upravo na obale Ciriškog jezera, gde će moći da se opusti u toplini svog doma i neverovatnom ambijentu u kojem se nalazi kuća.

Federer će u sredu igrati svoje novo četvrtfinale Vimbldona u kojem se sastaje sa Keijem Nišikorijem. Njihov duel je na programu na Centralnom terenu odmah posle duela Novaka Đokovića i Davida Gofana, koji svoj meč igraju od 14 časova.

Izvor: telegraf.rs