Evropske destinacije stvorene za predstojeće praznike

Došlo je vreme da se planira odlazak van zemlje na par dana. Nema ništa bolje od putovanja sa voljenom osobom ili prijateljima za predstojeće Novogodišnje praznike. Važno je zapamtiti uspomene, a mi vam donosimo top mesta u Evropi za nezaboravnu avanturu. Takođe, na ovom spisku se nalaze gradovi za koje možete pronaći dobre ponude u turističkim agencijama. Praznici su idealna prilika da uživate u svim čarolijama.

PARIZ, FRANCUSKA

“Grad svetlosti”, poznat i kao najromantičniji grad, oduševljava i iznenađuje na milione posetilaca tokom cele godine. Za 3 dana možeš videti sve, a za 3 meseca – ništa. Ovo je pravilo koje važi za Pariz, a započnite sa Luvrom, Versajem, Trijumflanom kapijom, Ajfelovom kulom, Notr Damom, obalom pored Sene… završite sa romantičnom večerom, lepim francuskim vinom i lokalnim dezertom. Pariz je sve što treba jednom ljubavnom paru.

BERLIN, NEMAČKA

Ko jednom dođe u Berlin, stalno mu se vraća. Jer Berlin nije ljubav na prvi pogled, ali je sigurno za ceo život. Brandenburška kapija koja je spektakularna noću, Berlinska katedrala koja će vas ostaviti bez teksta, trg Aleksandar, berlinski TV toranj i još mnogo drugih predivnih znamenitosti glavnog grada Nemačke. Odakle god da gledate, ugledaćete 368 metara visok TV toranj na Aleksander placu. Berlin je metropola kosmopolitskog duha i svetske kulture, a spada među najslobodnijim gradovima na svetu. Ovde se sve prihvata.

BARSELONA, ŠPANIJA

Onaj ko je jednom došao, možda se neće ponovo vratiti. Međutim, onaj ko je došao dva puta, sigurno će se vratiti u Barselonu i po treći put… Ponos Katalonije će vam pokazati Sagrada familiju, gotsku katedralu genijalnog Gaudija, zatim park Guelj, Kasa Milu i Kasa Batljo, Pikasov muzej i magičnu fontanu. Prošetajte kroz La Rambla i završite na nekoj od gradskih plaža. Provešćete se nezaboravno.

LONDON, VELIKA BRITANIJA

London je grad bogate istorije, neprikosnovene svetske kulturne baštine, grad koji osvaja svojom tradicijom i modernošću, bićete iznenađeni šta sve možete videti u njemu. Tauer Bridž, Londonsko oko, Bakingemska palata, obavezna vožnja prepoznatljivim dvospratnim crvenim autobusima. Trg Trafalgar, Hajd Park, Vestminsterska katedrala, Big Ben… lista stvari koje možete videti u Londonu je praktično beskonačna. London je ujedno i odlična destinacija i za sve one koji obožavaju lude zabave i gurmane koji vole da probaju novu i tradicionalnu hranu.

RIM, ITALIJA

Rim je ubedljivo jedan od najlepših gradova u Evropi, takođe ga zovu „Večni grad“. Slično kao i prethodne 2 destinacije i glavni grad Italije obiluje znamenitostima, modom, predivnom hranom i ukusnom, jakom kafom. Fontana di Trevi, Koloseum, Španski trg, palata Vitorio Emanuel i svakako, Vatikan.

Sa ovom listom, sigurno nećete pogrešiti i praznike ćete provesti onako kako dolikuje!