Evo šta se sada dešava kod Daneta i kako čeka zimu: Spasioci na imanju najpoznatijeg gorštaka na Balkanu (FOTO)

Danijel Dane Biorac, najpoznatiji gorštak na Balkanu se pre 6 godina popeo na Goliju i ljude nije viđao po nekoliko meseci.

Sada su ga posetili spasioci Gorske službe tokom obilaska Golije i porazgovarali s njim s obzirom da je svima poznato da je nedavno dobio sina sa svojom suprugom Kristinom.

Dane je ispričao da se za zimu već uveliko sprema.

– Spremimo u jesen sve što treba, i ne moramo ni da silazimo sa planine do proleća. Jedino ako moramo, ako bude nešto zbog deteta. Ovako, nema potrebe – rekao je on.

Nedavno je dobio sina, a sada ima i auto, pa sa planine više ne mora da silazi volovima.

– Stoke imam jedno 27 goveda, tri konja, dva magarca, svinje, ovce. Ne bih ni išao konjem do grada, nego nisam imao kola. Sada kako imamo auto, možemo tako. Lakše je, brže. Zimi kada je sneg onda mora volovima – ispričao je Dane ljudima iz Gorske službe spasavanja Srbije koji su došli da ga obiđu.

Kako je objasnio retko kada ide do grada, ali vašare ne propušta.

– Hteo sam da kupim i sekiru, ali skupe, po 10 evra i nisam kupio, imam pet sekira, ali bila je jedna lepa. Hteo sam i jednu jaknu, sviđa mi se, takvu je imao Cvele, kožna jakna. Divna jakna, divno mi liči. Ima vunu, dobra je za zimu, ali bila je 2.000 dinara, nisam imao ni para. Međutim, čovek me prepoznao sa televizije, čuo je da sam dobio sina i poklonio mi je jaknu – otkrio je Dane.

Izvor: kurir.rs