Evo šta će pevačica morati da radi kako bi vratiila dug: Neće kročiti u Australiju kad joj istekne kazna

Pevačica Romana Panić i njen partner Filip Mrkajić uhapšeni su u Australiji zbog pljačke bankomata. Oni su koristili sofisticirani softver kojim su čitali podatke i nezakonito prisvajali novac na tri bankomata, oko 23.000 dolara, pišu australijski mediji.

Oni su priznali krivicu, tačnije, Filip po 18 tačaka optužnice, a Romana za 16 i oni će, pored toga što moraju da vrate novac, morati u zatvor. Mrkajić je dobio 14 meseci zatvora, a Panićeva 12. Pevačica će verovatno posle tri meseca izaći na slobodu, ali će biti na uslovnoj kazni još devet meseci, nakon čega će biti deportovana u Srbiju.

– Kada izađe iz zatvora, moraće da ide jednom nedeljno u policiju da se javlja narednih devet meseci. Ne sme nigde da putuje niti da izađe van Kvinslenda. Kada istekne kazna, policija će je deportovati u Srbiju i biće joj trajno zabranjen ulazak u Australiju. Samim tim, posle će imati problema i bilo gde drugde da putuje, na SAD i Kanadu može da zaboravi – kaže izvor.

Dodaje i da će Romana, pošto će morati da vrati dug koji je nezakonito prisvojila, morati da radi dok je tamo.

– To se zove „community service“, što znači da će morati da radi za državu. Kao dobrotvorni rad – da čisti javne površine, farba klupe u parku, čisti i briše grafite… Tu dnevnica nije velika i teško da će za devet meseci uspeti da vrati taj dug – kaže naš izvor.

Izvor: kurir.rs