Evo šta će biti sa školama i vrtićima i da li sledi zatvaranje – Dr Tiodorović ima bitnu informaciju za roditelje

Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je da se ne postavlja pitanje zatvaranja škola i vrtića i da je to stav koji postoji i u Evropi.

On je rekao da u Srbiji postoji dobar model kada je reč o školama i vrtićima, da se u njima dnevno prati stanje i učenici koji su bili u kontaktu sa pozitivnima ili koji su pozitivni i da tada odeljenja ili cele škole, zavisno od situacije, prelaze na onlajn model.

On je rekao, kada se radi o porastu slučcajeva korona virusa, da se može očekivati da će i dalje dolaziti do povećanja broja obolelih.

„Mi se nalazimo u situaciji da ćemo morati dobro da promišljamo svaki dan i ceo tim koji se ovim bavi i medicinski i ekonomski moraju da brinu da uspostave taj balans koji je neophodan između ekonomije i zdravlja, jer bez ekonomije nema ni očuvanja zdravlja“, rekao je doktor Tiodorović.

Prema njegovim rečima, ne očekuju se neke posebno rigorozne mere, jer ne smatra da je neophodno zatvaranje i dodao da može biti selektivnog zatvaranja u onim sredinama gde se nisu poštovale mere i gde bude skoka rasta obolelih.

Izvor: rts.rs