Evo kako izgleda žena Dmitrij Medvedeva: Njihova ljubav traje od školskih dana, a svojim stavovima je izazvala gnev zapada

Njihova ljubav je poznata priča u svetu politike, zato što je trajala još od tinejdžerskih dana, i danas traje nesmanjenim žarom.

Svetlana i Dmitrij su zajedno još od srendje škole, i prema rečima samog premijera Rusije to je bila ljubav na prvi pogled. Svetlana je 1987 godine upisala Peterburški fakultet za ekonomiju i finansije, a već u prvoj godini školovanja je pokazala svoju težnju za samostalnošću, kada je počela da pohađa večernje kurseve da bi mogla da radi i izdržava se.

Udala se za Dmitrija 1993. godine, posle završetka studija. Njihov sin Ilja je rođen 1995. godine, i tada je Svetlana rešila da prestane da radi i posveti se porodici.

Poznata je po svom kulturnom radu i povezivanje Rusije i Italije, i pokrenula je inicijativu za bratimljenje Venecije i Severne Venecije, njenog rodnog grada Sankt Peterburga. Pored kulturnog rada sa Italijom, poznata je i po saradnji sa Ruskom pravoslavnom crkvom. Potpuno je posvećena radu sa mladima, pogotovo po pitanju duhovnosti, i protivnik je abor.tusa, što je često izazvalo kritike na zapadu.

Izvor: srbijadanas.com