Evo kako danas izgleda lepotica, koja je 80-ih i 90-ih važila za najpoželjniju ženu na svetu

Gabrijela Sabatini je ime koje istinski ljubitelji tenisa izgovaraju s velikim poštovanjem.

Gabrijela je bila jedna od najpopularnijih teniserki krajem 80-ih i početkom 90-ih, ali i simbol ženstvenosti širom sveta.

Dok su ostale teniserke na terenu i van njega uglavnom bile „zakopčane do grla“, harizmatična Gabrijela je uvek bila slobodna, tokom igranja uopšte nije skrivala svoj šarm i to joj nije predstavljalo problem da osvoji brojne titule, iako je karijeru završila vrlo rano, 1996. godine, kada je imala samo 26 godina.

Šarmantna Argentinka je tokom bogate sportske karijere osvojila 27 turnira, ali se nikada nije popela na prvo mesto VTA liste. Najbolji ranking u karijeri joj je bilo treće mesto (1988), a iste godine je osvojila srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Seulu.

U finalu je izgubila od Štefi Graf, svoje velike rivalke, koju ju je pobeđivala u još dva velika Grend Slem finala. Nemica je bila bolja od Gabrijele u finalu US Opena 1988. godine i tri godine kasnije u finalu Vimbldona.

Nedavno je proslavila 50. rođendan, a fotografije na njenom Instagramu svedoče da i danas izgleda lepo. Pored teniske karijere, poznata je i po svojoj liniji parfema, a na internetu se može pročitati da je kasnije počela da se bavi nekretninama i da boravi u svojoj rezidenciji u Švajcarskoj.

„Ustala bih ujutro i pomislila, Bože, moram da idem na trening a ne želim to. Želela sam neke druge stvari. Želela sam da vidim kako izgleda život van tenisa. Bilo je zabavno igrati, ali u jednom trenutku mi je to postalo kao da idem u kancelariju“, rekla je nekada poznata teniserka.

Pa, dame, kao što vidite, iako je prošlo mnogo godina, ova poznata Argentinka je i dalje jedna od najlepših žena u istoriji tenisa. Izgleda savršeno, sveže i moderno čak i na početku šeste decenije, a može se pohvaliti i brojnim poslovnim uspesima.

I dalje redovno objavljuje fotografije na svom Instagram profilu na kojem ima preko 200.000 obožavalaca i često podsećuje na svoje čuvene teniske dane koje je krunisala pobedom na US Openu 1990. godine.