Evo kako da se PRIRODNO rešite podočnjaka u rekordnom roku!

Tamni krugovi ispod očiju mogu da učine da izgledate kao rakun. Oni su posledica krvi ispod tanke kože donjih kapaka. Mogu biti rezultat genetike, starosti i životnih faktora kao što je konzumiranje previše soli i nedovoljno sna.

Možda je nemoguće ovaj problem rešiti zauvek, ali mi vam otkrivamo prirodne metode koje će smanjiti pojavu tamnih krugova ispod očiju.

Ostali uzroci tamnih podočnjaka:

– Manjak sna
– Hormonski poremećaji
– Stres
– Bolest
– Konzumiranje alkohola
– Starost
– Konzumiranje previše soli
– Alergije

1. Kolutovi krastavca

Možda ste mislili da je kliše što viđate ljude u filmovima i na televiziji kako se opuštaju sa kolutovima krastavca na kapcima. Zvuči čudno, ali krastavac zaista pomaže u eliminisanju tamnih krugova ispod očiju i za to postoji razlog.

Krastavci su bogati askorbinskom i kofeinskom kiselinom. To znači da ovo povrće smanjuje zadržavanje vode. Najbolje od svega – jeftino je i prirodno.

Procedura:

– Očistite krastavac.
– Isecite ga na kolutove.
– Ohladite ga u frižideru.
– Držite kolutove na očima oko 15 minuta.

Ovo možete ponavljati dva puta dnevno.

2. Bademovo ulje

Bademovo ulje je još jedan sjajan lek protiv podočnjaka jer sadrži vitamin E i fitosterole, koji posvetljuju kožu ispod očiju. Sve što je potrebno da uradite je sledeće:

– Nežno utrljajte ulje u kožu pre spavanja i tako prespavajte.
– Ujutru se obavezno umijte.

3. Gvožđe

Nedostatak gvožđa je opasan po zdravlje i jedan od razloga za pojavu tamnih krugova ispod očiju. Gvožđe isporučuje kiseonik brojnim delovima tela. Kada ga nema dovoljno, stvaraju se podočnjaci. Unosite dovoljno sledećih namirnica:

 

– Zeleno lisnato povrće
– Jaja
– Suvo voće
– Džigerica
– Orašasti plodovi
– Žitarice od celog zrna
– Meso
– Riba

 

Ako je vaše gvožđe nisko, popričajte sa doktorom o suplementima gvožđa.

4. Sirov krompir

Ko bi pomislio da je sirov krompir dobar za još nešto osim za kuvanje? Krompir je bogat vitaminima i hranljivim materijama koje stimulišu zdravu kožu.

 

Možete ga koristite za smanjenje tamnih krugova ispod očiju na isti način kao i krastavac.

Procedura:

– Očistite krompir.
– Isecite ga na kolutove.
– Ohladite ga.
– Stavite ga na kapke.
– Držite ga po 15 minuta dva puta na dan.

5. Konzumiranje vode

Zdravstveni stručnjaci se slažu da morate unositi dovoljno vode kako biste bili zdravi. Ovo ima ključni efekat na opšte zdravlje, ali i izgled kože. Ako želite da smanjite pojavu tamnih krugova ispod očiju, unosite preporučenih 2 litra vode svakog dana. Važno je da izbegavate sokove i gazirane napitke.

Hidrirana koža je osnova za zdrav i mladalački izgled. Pojačajte unos antioksidanasa tako što ćete u vodu iscediti limun.

Izvor: fokuzz.com