Evo kako da okrenete svoju sreću u svoju korist i da imate mnogo para

Tajna je u sastojku koji svi imamo kod kuće. Tako je, radi se o soli. Stavite tri kovanice u so, dodatak ishrani koji svi imamo kod kuće i koristimo ga neprekidno.

Prema jednom narodnom verovanju, ako držite metalne kovanice u posudu za so, novac u vašem domu će se umnožiti. Potrebna su vam dve-tri kovanice i solnica, u koju možete staviti so, bilo da je to morska ili kuhinjska so.

Očistite kovanice mekanim sredstvom i stavite ih na dno posude, a zatim dodajte so. Naše bake kažu koliko zrna soli toliko novca u kući.

Dodatne 3 stvari koje treba da izbacite iz svog doma da biste živeli bolje i imali više novca.

Imate dom – atmosfera je divna. Ali se gušite u njemu. Ne bukvalno, naravno. Nije vam po volji da uđete u njega, jer vam nije prijatno. Obavili ste popravke, ali nešto nije kako valja. Kinezi veruju da tako funkcioniše nečisti prostor.

Inače, među predmetima postoje tri različita, koja imaju štetan uticaj na celokupnu atmosferu. Otuda i apatija, i ravnodušnost prema životu i ljudima oko sebe. Da biste oslobodili kuću od negativne energije, uklonite ih iz nje:

Veštačko cveće

Veštačko cveće – mrtvi cvetovi. Oni ugnjetavaju vaš dom kao ništa drugo. Nije uzalud da ljudi kažu da su živo cveće za žive, a mrtvo – za mrtve. Čak i najdivniji, fino izrađeni buket, ne može zameniti najjednostavniji buket sa belim radama. Dok i najobičniji živi cvet u saksiji ispunjava kuću životnom energijom. Dakle, sadite orhideje, ruže, a možete da zasadite i običnu travu. A „mrtvih buketa“ se klonite nadaleko.

Ispucale posude

Takođe je potrebno da u kući ne držite napukle čaše, činije i druge sudove. Nije bitno da li su u funkciji. Ove pukotine, kažu Kinezi, najstabilniji su akumulator svega negativnog u kući i kuhinji. Moramo se rešiti takvih posuda što je pre moguće kako se ne biste izlagali opasnosti! Sudovi su odavno bili simbol bogatstva i obilja u kući, što znači da su pukotine na njima pukotine i u dobrobiti vlasnika domaćinstva. Držite u svom domu samo cele, lepe posude, koje će ispuniti vaše boravište radošću i srećom!

Stara odeća i obuća

Nošene, neiskorišćene i neadekvatne stvari ne treba čuvati kod kuće. Neće vam doneti ništa dobro. Mnogo je bolje dati beskućnicima ili onima koji su siromašniji od vas.

I evo šta još kažu o nepotrebnim stvarima: ako želite da dobijete nešto novo – dobro je što pre se otarasiti starog. A onda će na mesto starog sigurno doći par lepih cipela ili kaputa kakve ste sanjali!