Epidemiolog i član kriznog štaba Branislav Tiodorović: Evo od čega zavisi kada će se korona smiriti

Doktor Branislav Tiodorović ocenio je da broj novozaraženih od korone polako opada i da se do kraja avgusta može očekivati relativno smirivanje situacije.

„Virus će i dalje biti tu, ali bi svakako trebalo da bude manje pozitivnih na dnevnom nivou, a to su ta takozvana sporadična javljanja koja podrazumevaju oko petoro novozaraženih bez premnulih“, rekao je dr Tiodorović.

Situacija ide u dobrom smeru zato što građani poštuju mere, one daju rezultate i tako bi trebalo da ostane, a svakome je već jasno da će život morati da se nastavi sa ovim virusom.

„Do kraja avgusta može dosta toga da se sredi, a u septembru ako se budemo odgovorno ponašali mogli bismo da dopustimo održavanje pojedinih manifestacija koje su i te kako potrebne ljudima. Kako publici tako i organizatorima, ali i glumcima, muzičarima koji moraju od nečeg da žive“, rekao je Tiodorović.

„Nema epidemije, pandemije koja je samo zdravstveni problem, ona je i sociološki, psihološki, ekonomski i politički problem. Sve je to povezano“, dodao je Branislav Tiodorović.

Izvor: beta.rs