Endi Marej emotivno najavio kraj karijere i otišao: Napustio konferenciju za medije u suzama (VIDEO)

Endi Marej najavio je danas da će se ove godine penzionisati i da će mu Australijan open možda biti poslednji turnir. Britanski teniser učestvuje na turneju u Brizbejnu nakon godinu dana odsustva zbog operacije kuka.

Nakon niza povreda, operacija i pokušaja da se oporavi i vrati na teren, Endi Mari bori se i pred predstojeći Australijan open. Svet je u noći između četvrtka i petka obišla vest o najavi kraja karijere britanskog tenisera. Ako i nije došao kraj, on je izvesno sasvim blizu.

Marej je rekao da bi želeo da kraj karijere objavi nakon nastupa na Vimbldonu, ali plaši se da neće moći da izdrži toliko. Endi je bio veoma emotivan na konferenciji za medije, čak je nakon odgovaranja na pitanja u suzama napustio salu za konferencije, ali se vratio kada se malo pribrao i nastavio razgovor sa novinarima.

Marej je istakao da kuk nije dobro ni nakon operacije i terapija. Nakon toga je usledila pauza posle koje se Marej vratio uz izvinjenje.

„Ne osećam se dobro. Veoma dugo se borim, i u poslednjih 20 meseci konstantno osećam jaku bol. Mislim da sam već pokušao sve što je bilo moguće da se oporavim, da dovedem kuk u dobro stanje, ali ništa nije pomoglo“, rekao je Marej.

„Vimbldon je mesto gde želim da završim karijeru, ali nisam siguran da ću u toj nameri uspeti. Ne mogu zauvek da nastavim ovako kada ne znam da li postoji trenutak kada će bol proći. To sam rekao i mom timu“, rekao je on i ponovo se rasplakao.

„Nisam siguran da ću uz ovakve bolove moći da igram još četiri ili pet meseci“, kaže teniser koji je objasnio da mu je predlagana još jedna operacija koja bi bila zahtevnija i ozbiljnija od prethodne.

„Mogu da igram, ali uz određene granice. Ali uz ta ograničenja i bolove ne mogu ni najmanje da uživam u treninzima i mečevima“, rekao je Marej koji je rekao da i ne razmišlja da karijeru nastavi možda kao dubl igrač.

Marej je postao profesionalac 2005. godine. Od tada je osvojio čak 45 titula, od čega su dve sa Gren Slemova na Vimbldonu i jedna sa US opena. Tri puta je osvajao medalju na Olimpijskim igrama – bio je zlatni u Londonu i Riju, a u Londonu je osvojio i bronzu u mešovitom dublu. Bio je prvi reket sveta 2016. godine kada je pobedio i na Završnom turniru.

Otvoreno prvenstvo Australije igraće se od 14. do 27. januara.