Emotivna poruka oca: Kćeri, nađi nekoga ko bi dao srce za tebe

Nakon što sam se udala, jednog dana me otac zatekao kako plačem. Video je da sam se pretvorila u osobu za koju nikada nije ni zamišljao da mogu postati. Nije mogao da poveruje da sada nisam samo njegova mala ćerka, da je sada pored mene sebičan čovek koji je zaslužan za moje loše stanje. Čovek koji ne ume da voli i poštuje. Svaka moja suza ubadala ga je u srce.

Iskreno mi je rekao: „Porasla si pored mene, pazio sam te kao kap vode na dlanu, čuvao sam te kao biser. Zašto? Da neko drugi bude ukrašen tvojom dobrotom, dok tvoju dušu puni tugom. Da plačeš za nekim? Za nekoga ko ne zna koliko zaista vrediš?

Ko god da je, ne mogu sebi da dozvolim da te gledam nesrećnu pored njega. Nastavićeš sa životom i imaćeš svakodnevni život kakav ti je bio dok si bila samo moja. Zaista mnogo vrediš, a on to ne primećuje!

Zove te, obraća pažnju na tebe samo kada mu je dosadno i kada nema prijatelja. Kada te je pogledao u oči i rekao ti da te voli? Kada te je nežno milovao po kosi i poljubio u čelo? Kada ti je priredio iznenađenje? Da li si osetila njegovu ljubav, ćerko? Da li radi ono što sam ja radio za tebe? Da li ti je ikada kupio rođendanski poklon? Da li ti je ikada priznao koliko mu značiš?

Ne, ne, ćerko! Znam da si o tome sanjala čitav život, ali nažalost od njega to ne dobijaš. U šta si se zaljubila? U muškarca? Da li je on muškarac? On je samo najobičniji sebičnjak! Na šta trošiš vreme i ljubav? Ja sam svoje trošio na tebe, ali sam te voleo i čuvao. Ti si svoje posvetila nekome ko te nije dostojan.

Doći će dan kada ćeš me prekrivati cvećem, želeći da me vratiš, tada se seti da postoji neko poput mene. Onaj koji će biti pored tebe kad mene više nema. U njemu ćeš tražiti poslednju nadu i utehu. Onaj koji bi dao svoj poslednji dah za tebe!