Emina Jahović otkrila šta joj najteže pada: Boli me što moji sinovi ne govore srpski – često sam usamljena

Emina Jahović ima dva sina Jamana (12) i Javuza (8) sa kojima živi u Istanbulu, ali je zbog obaveza često na relaciji Srbija-Turska.

Ona je sada istakla da joj je veoma žao što njeni sinovi ne govore srpski, već sa njima uglavnom priča na turskom.

„Stariji sin Jaman razume i govori srpski, ali baš slabo. Smešan je kada krene da priča na našem jeziku jer mnoge reči izgovori nepravilno. S druge strane, mlađi sin Javuz odbija da nauči srpski i s njim komuniciram isključivo na turskom. Nedostaje mi da s decom razgovaram na tečnom srpskom jeziku. Grdim ih na srpskom, pa nekada kažem i nešto što ne treba. To uvek razumeju“, našalila se pevačica.

Emina na je dodala da se njihovo detinjstvo mnogo razlikuje od njenog, zbog čega joj je krivo.

„Kao mala devojčica obožavala sam da se igram u parku u Novom Pazaru sa svojim drugarima. Često smo vreme provodili napolju i bezbrižno šetali ulicama. Žao mi je što Jaman i Javuz ne mogu da imaju takvo detinjstvo ni da osete čari takvog odrastanja. Ne mogu normalno da šetaju ulicama i da idu u državnu školu“.

Jedna od najvećih želja joj je da sinove lepo vaspita i da od njih napravi prave džentlmene.

„Kada idem s njima u kupovinu, dajem im da nose torbe, kada odemo u neki restoran na ručak, njima dam karticu da oni plate. Želim da kada odrastu budu pravi kavaljeri. Oni su dečaci i moraju da budu čvrsti. Ne plaču za mnom kada dođem u Beograd jer znaju da njihova majka ovde ima posla i da će se brzo vratiti kući“.

Emina Jahović je priznala i da je u Istanbulu često usamljena, te da bi se rado preselila u Srbiju.

„Često sam sama u Istanbulu i osećam se usamljeno. Onda uzmem da pišem pesme“, otkrila je pevačica u emisiji „Balkanskom ulicom“ kod Vesne Dedić.

Izvor: kurir.rs