Duško bez Karleuše na očevom pomenu: Fudbaler doputovao iz Kine zbog porodice

Duško Tošić doputovao je iz Kine da bi juče u podne odao jednogodišnji pomen svom ocu Milanu Tošiću u rodnom mestu Orlovat kod Zrenjanina, u prisustvu porodice, prijatelja, komšija i sveštenika, ali bez supruge.

Naime, Jelena Karleuša nije prisustvovala parastosu, iako je bila uz njega na groblju pre pola godine, kao i na sahrani. Njeno odsustvo nije iznenadilo komšije, koje su nam rekle da ona s fudbalerom već dugo ne posećuje selo u kom živi njegova majka Nikoleta, i da je poslednji put bila upravo na šestomesečnom pomenu koji je dao ocu.

Duško je, inače, sat vremena pred izlazak na groblje sam došao u Orlovat, i odmah se bacio u naručje majci.

– Uprkos profesionalnim obavezama, Duško nije želeo da odsustvuje s pomena. Bio je vezan za oca i, šta god da mu se dešava, porodica mu je uvek na prvom mestu. Uželeo se i majke i sestre, koje znatno ređe viđa otkako živi u Kini – kaže jedan od komšija, i dodaje da je fudbaler ranije uvek bio vedar, ali je od očeve smrti uvek tužan kad posećuje rodni kraj.

– Tuga mu se vidi u očima i nije pričljiv kao obično, ali je uvek ljubazan. I Jelena je ranije dolazila s njim, ali već je dugo nismo videli. Ne znam zašto danas nije došla. Neki kažu da se udaljila od Duškove porodice posle afere sa Ognjenom Vranješom, dok drugi tvrde da joj je teško da bude na ovakvim događajima posle smrti njene majke Divne – ispričao nam je meštanin Orlovata, koji nije želeo da se slika.

Podsetimo, Milan Tošić, otac proslavljenog fudbalera, preminuo je 17. septembra prošle godine, nakon kratke borbe s teškom bolešću. Duško je, inače, bio jako vezan za oca, koji ga je podržavao da se bavi sportom, a pošto je porodica bila veoma siromašna, bio je prinuđen da ga kao maloletnika smesti u dom za nezbrinutu decu u Zrenjaninu, pošto nije imao novca da mu plati stan kako bi trenirao.

– Moj Duško je bio nekoliko godina u internatu da bi se školovao i igrao fudbal, tamo je imao redovne obroke, što je za dete u razvoju veoma važno. Sad je veoma uspešan i mnogo smo ponosni na njega. Ostvario je svoj san. Ja i moja supruga smo stari, živimo ovde jer nam je lepo. Priroda je oko nas, svež i čist vazduh. Ništa nam ne fali, a voleli bismo da nam unuke trče po dvorištu- pričao je pre tri godine Duškov otac, koji je tada ugostio ekipu Kurira u Orlovatu.

Izvor: kurir.rs