Drug Tito na samo 5 sekundi naše svirke zapušio uši: Brega iskreno o „Bijelom dugmetu“

Goran Bregović je jednom otkrio da je bend „Bijelo dugme“ bio državni projekat.

Navodno je preko njih tadašnji komunistički vrh je želeo da kontroliše mlade. S druge strane, „Bijelo dugme“ je uvek imalo svoje odeljenje za narkotike za petama, a Bregović je morao zabraniti članovima benda da putuju sa maloletnicima.

Na pitanje koja je od ovih priča mit, a što je istina, Bregović je novinaru Branku Rosiću rekao:

„Da li je“ Bijelo dugme „bio državni projekat? Sećam se kada su nas pozvali da pevamo za Tita za Novu godinu. Neki od njegovih unuka su pevali „Tako ti je mala moja, kad ljubi Bosanac“, pa su doveli bend koji peva tu pesmu jer su shvatili da je drug Tito samo tu hteo čuti. Ali nakon 5 sekundi našeg nastupa, zapušio je uši, sklonili su nas sa scene nakon 8 sekundi. Tako da smo za najviše 10 sekundi bili državni projekat “

Inače, Goran Bregović poseduje oko 30 nekretnina, piše hrvatski portal „24 sata“. Uglavnom, to su luksuzne vile, a takođe ima apartmane i studija. Njegovo bogatstvo, prema hrvatskom portalu, procenjuje se na više od 35 miliona evra.

Bregović je 2005. godine u Zagrebu kupio dvospratnu kuću od 550 kvadrata. Iznajmljuje za pet i po hiljada eura mesečno. Njegovi susedi iz Beograda kažu da tamo ima oko 15 kuća. Kada stigne u Beograd, živi u naselju Senjak u svojoj luksuznoj vili, koja je zaštićena velikom ogradom na daljinskom i ima video nadzor. Dvorište se ne vidi sa ulice. Imovina pored vile je takođe njegova. To je objekat nalik na salu za proslavu, sa trampolinom i dečjim igralištem za svoje prijatelje. Taj deo je zaštićen visokom ogradom.

„Strah od siromaštva imam ceo život. Nije kao na zapadu, kada ostanete na ulici, nemate tetku da joj idete na ručak. Nemate ujaka da pozajmljujete novac od njega. U ratu sam mnogo izgubio, i od tog straha kupio sam previše stvari “, rekao je bosanski muzičar sa svetskim uspehom.

Pored dve nekretnine u Beogradu, Brega je nedavno kupio još jednu i sada gradi novu vilu koja će imati više od 300 kvadrata. U dvorište je uložio samo oko 10 hiljada evra, koji sad ima paradajz i krastavce.