Draganina priča može zadesiti svakog: Kupila stan za starost, pa je izvršitelji izbacili na ulicu

Slikarka Dragana Milisavljević (82) kupila je stan u centru Beograda, nadajući se da će u njemu provesti mirnu starost. Htela je da bude potpuno sigurna, pa je uzela uknjiženu nekretninu. Ipak, na kraju je izbačena iz stana.

Draganin problem nije od juče. Ona je prethodno izbacivana još 3 puta, a pune 3 godine provela je bez struje, nakon što je nekadašnji vlasnik stana otkazao strujno brojilo.

Sve je počelo 2005. godine kada je kupila, kako kaže, uknjižen stan, želeći da bude sigurna da će svi biti u redu. Njena priča je upozorenje za ono što nažalost može da se desi svakome od nas.

Draganu je 2009. godine tužio Sanel Gušić iz Mostara, koji je tvrdio da je stan vlasništvo njegove tetke.

„Nažalost, ja prilikom kupovine stana nisam mogla da znam celu pozadinu priče. Iako je bilo mnogo boljih stanova, ja sam želela ovaj, jer je bio uknjižen. Ali umesto vlasnika tog, došao je njegov advokat koji me je obavestio o čemu se radi“, ispričala je ona.

Podvlači da niko nije primetio nepravilnosti u ugovoru, za koji će se ispostaviti da je falsifikat.

„Čovek koji je meni prodao stan i to nelegalno, oslobođen je svih optužbi“, navodi Milisavljević.

Draganu su pre poslednjeg događaja, još 3 puta izbacivali iz stana, ali je uvek uspevala da se vrati.

„Zahvaljujući KROVU, mojim prijateljima i ostalima, uvek sam se vraćala. Sada moram da im poručim da su ponovo uspeli. Ljudi ne mogu da veruju šta izvrštelji rade“, navodi Milisavljević i dodaje da je 3 i po godine bila bez struje.

Kod nedavnog poslednjeg izbacivanja, policajci su rano ujutru zazvonili na Draganina vrata i uz asistenciju bravara izbacili ženu u ulaz zgrade.

„Izgurali su me bez stvari. Niko nije mogao da uđe“, kaže Dragana.

Dragana Milisavljević trenutno boravi kod prijateljice koja joj je izašla u susret. Nada se da će moći da nastavi sa poslom koji voli, a to je restauracija slika.

Izvor: nova.rs