Dr Darija objasnila gde grešimo: Nama je potrebna samo ova jedna jedina mera

Članica Kriznog štaba, dr Darija Kisić Tepavčević izjavila je danas da je epidemiološka situacija u Srbiji alarmantna, jer se svakodnevno registruje veliki broj zaraženih, hospitalizovanih i umr.ih od korona virusa.

„Ako gledamo odnos hospitalizovanih i onih koji su otpušteni, poslednjih dana imamo plus 300, što znači da nam je svakoga dana potrebno 300 novih postelja. Taj broj je nešto što je zaista alarmantno“, rekla je Kisić Tepavečević za TV Prva.

Ona je navela da se svakoga dana ulaže veliki trud da se organizuje zdravstveni sistem i da se testira mnogo veći broj ljudi.

Ministarka za rad osudila je ponašanje ljudi koji su juče pohrlili u tržne centre povodom tzv. crnog petka. Ona je navela i da je bitno istaći da se u svim ustanovama socijalne zaštite striktno sprovode mere.

Nama su korisnici i naši građani prioritet, ali ako poredimo rezultate s drugim zemljama, vidimo da su ovi procenti manji nego u drugim zemljama, ali to nam nije nikakav reper, navodi Darija.

Još jednom je objasnila zašto su bile rigoroznije mere na početku epidemije, kada je stepen obolevanja bio manji.

„Jeste bila ideja da se zaštite oni koji su bili najugroženiji. Najstariji su, kao najodgovorniji deo nacije, prihvatili sve preporuke, navodi Kisić Tepavčevićeva i dodala da je i sada najveći procenat obolelih u grupi do 60 godina.

Izvor: kurir.rs