Doskorašnji košarkaš Crvene zvezde Majkl Odžo (27) nas je napustio

Bivšem centru crveno-belih je pozlilo tokom individualnog treninga na stadionu Partizana. Majkl Odžo je hitno prevezen u Urgentni centar, ali je nažalost prem.inuo od posledica srčanog udara.

Majkl Odžo je pohađao Državni univerzitet Florida Stejt, a evropsku karijeru započeo je u Srbiji, tačnije u FMP-u 2017. godine. Poslednje dve sezone proveo je u Crvenoj zvezdi. Odžo je bio nestvarno garđen, na 216 centimetara imao je 132 kilograma. Bio je tip centra koji sve rešava na snagu, a imao ju je na pretek.

Sa crveno-belima osvojio je regionalnu ABA ligu i titulu prvaka Srbije.

Nigerijskom košarkašu istekao je ugovor sa Crvenom zvezdom ovog leta, a spekulisalo se da je trebalo da uskoro potpiše za Igokeu.

Poslednja objava nigerijskog košarkaša na društvenim mrežama zabeležena je početkom juna:

Odžo je u znak podrške ljudima crne rase širom sveta postavio crnu fotografiju uz komentar:

„Svi smo mi ljudska bića“.

Interesantan je podatak da Majkl Odžo nosio patiku broj – 56. Veća mu je noga i od Šakila O’Nila. Imao je silne probleme da sebi pronađe obuću, pa je na kraju napravio ugovor sa kompanijom Nike o reklamiranju. Oni njemu patike, on njima reklamu. Međutim, ni Nike nije imao toliki kalup, pa su morali da ulože čak 15.000 dolara kako bi napravili odgovarajući alat koji bi izrađivao patike specijalno za Majkla Odža.

„Taj momenat kad sam dobio patike koje me nisu žuljale bio je prekretnica u mojoj karijeri“, govorio je Odžo.

„Nikad u životu nisam imao priliku da imam obuću koja mi je taman, to je bio prelomni trenutak u mojoj karijeri i prvi put sam mogao normalno da igram košarku. Sve je odjednom bilo lakše, moji prsti su bili oslobođeni“

Majkl Odžo, momak od 27 godine koji je košarku počeo da igra tek sa 16, svakako je bio jedna od najvećih atrakcija ABA lige. Iako je imao još mnogo da uči, bio je „uzver“ na terenu kakva odavno nije viđena ne samo u regionu, nego u evropskoj košarci uopšte.

Izvor: kurir.rs