Domaći piling za brijanje za kojim su žene poludele: Potrebna su samo 3 sastojka, a pravi se neverovatno brzo

Brijanje nogu leti je neizostavna radnja najvećeg broja žena sa osetljivom kožom. Glatke noge se podrazumevaju kada oblačimo kratke suknje. Međutim, posle brijanja se uglavnom pojavljuju tamne tačkice koje ne izgledaju privlačno, a takve noge se nazivaju „jagodastim“.

Najbolji način da izbegnete „jagodaste noge“ jeste da se dlačice uklone zajedno s korenom. Dakle, epilacija, depilacija voskom ili šećernom pastom su najbolje rešenje. I laser je dobra opcija, ali prilično skupa. Ženama sa jako osetljivom kožom ne preostaje ništa drugo nego da uzmu brijač u ruke.

Najveća pomoć kod brijanja je piling. Uvek uradite piling pre svakog brijanja. Možete same lako da ga napravite i potrebna su vam samo tri sastojka. Najvažniji sastojak je limun. Njegov sok sadrži voćne kiseline koje čiste kožu i uklanjaju mrtve ćelije kože. Tako će brijanje biti još temeljnije.

Za pripremu domaćeg pilinga potrebno je: 3 kašike smeđeg šećera ili taloga crne kafe, 3 kašike ulja (kokosovog ili maslinovog), sok od polovine 1 limuna

Pomešajte sve sastojke u pastu i masirajte time noge kružnim pokretima.

Izvor: kurir.rs