Događaj ispred kovid ambulante ostavio trag: Doktorka odmah suspendovana, ali su Požežani ustali da je brane

Osvanule su fotografije snimljene ispred Doma zdravlja u Požegi. Na njima se vidi doktorka koja na samom ulazu u kovid ambulantu pregleda pacijente i vrši trijažu.

– Covid ambulanta Požega… Prvo čekate četiri do pet sati na kiši naravno, a kad dođete na pregled on se obavlja na terasi bez paravana i bilo čega… Ne treba da se drži distanca. SRAMOTA – napisala je jedna Požežanka koja je podelila fotografije.

Iz Doma zdravlja su odmah reagovali i izvinili se pacijentima na neprijatnosti. Doktorka je suspendovana i protiv nje je pokrenut disciplinski postupak, saopštili su iz Doma zdravlja u Požegi.

– Zbog propusta u radu i izlaganja pacijenata nedoličnom položaju prilikom pregleda na mestu koje nije određeno za to, u blizini COVID ambulante, dr M.Đ. suspendovana je do okončanja disciplinskog postupka.

– Dom zdravlja Požega izvinjava se pacijentima koji su juče bili na pregledu i ujedno obaveštava građane Opštine Požega da će od ponedeljka, 20.07.2020, Služba fizikalne medicine i rehabilitacije nastaviti sa terapijskim procedurama u OŠ „Petar Leković“. U maloj sali škole za niže razrede u blizini crkve, uz pomoć lokalne samouprave, obezbedili smo optimalne uslove za pružanje svih usluga iz oblasti fizikalne medicine.

– Ovo je zbog toga što u ovom trenutku, na odeljenjima za fizikalnu medicinu i u banjama, pacijenti su uskraćeni za terapijske procedure zbog aktuelne epidemiološke situacije. Kao i do sada, pacijenti će se javiti na pregled kod fizijatra u Dom zdravlja, a terapiju će dobiti na potpuno adekvatnoj i osposobljenoj lokaciji – saopštio je kolektiv Doma zdravlja Požega.

Međutim, tu priči nije kraj jer se ispostavilo da Požežani uopšte nisu ljuti na doktorku već na činjenicu da je pregled obavljan na taj način i na tako vidnom mestu. Mnogi su odmah ustali u njenu odbranu i to komentarima na društvenim mrežama.

Izvor: kurir.rs