Đorđević precrtao Kalinića i Nedovića: Skratio spisak reprezentacije za Mundobasket

Aleksandar Đorđević je i pre početka priprema precrtao Nikolu Kalinića i Nemanju Nedovića.

Selektor Srbije je objavio skraćeni spisak od 18 igrača koji će započeti pripreme za Mundobasket u Kini, a na njemu je precrtano čak 14 imena.

Osim Nedovića i Kalinića sa spiska su otpali Branko Lazić, Vanja Marinković, Ognjen Jaramaz, Nemanja Dangubić, Rade Zagorac, Ilija Đoković, Stefan Pot, Ognjen Dobrić, Stevan Jelovac, Boriša Simanić, Dragan Apić, Dejan Kravić, Nikola Jovanović i Nikola Mišković.

Na skraćenom spisku su: Miloš Teodosić, Stefan Jović, Vasilije Micić, Bogdan Bogdanović, Dragan Milosavljević, Marko Gudurić, Aleksa Avramović, Dejan Todorović, Vladimir Lučić, Marko Simonović, Nemanja Bjelica, Milan Mačvan, Stefan Birčević, Nikola Jokić, Miroslav Raduljica, Nikola Milutinov, Boban Marjanović, Ognjen Kuzmić.

Razlozi za ovakvu odluku selektora još nisu poznati, ali će Đorđević verovatno objasniti zašto je odlučio da dvojicu igrača koji su bili standardni u prethodnom periodu od kada je on selektora, sada ne pozove ni na pripreme.

Reprezentacija će se okupiti 18. jula u Beogradu, da bi 21. jula otišla put Kopaonika, na bazične pripreme, gde naši najbolji igrači ostaju do 4. avgusta. Pravo sa planine nacionalni tim ide u Čačak, gde će odigrati trening meč protiv domaćeg Borca. Sledeća provera je 7. avgusta u Zrenjaninu protiv Finske. Tri dana kasnije u beogradsku „Štark Arenu“ stiže Litvanija, sa kojom će naši momci već 12. avgusta odigrati uzvratni meč u Kaunasu. Novi izazov biće „Akropolis kup“ u Atini, gde će Srbija od 16. do 18. avgusta igrati protiv Grčke, Italije i Turske.

Naš nacionalni tim 20. avgusta putuje u Kinu, gde će imati poslednje tri provere pred Svetsko prvenstvo, pošto će u gradu Šenjangu 23. avgusta igrati protiv Italije, dva dana kasnije sa Novim Zelandom i, na kraju, 27. avgusta protiv Francuske.

Izabranici selektora Aleksandra Đorđevića iz Šenjanga putuju u Fošan, gde 31. avgusta u 9.30 po srednjeevropskom vremenu utakmicom D grupe protiv Angole otvaraju Svetsko prvenstvo u Kini.

Izvor: espreso.rs