Đokoviću se otvara put da postane najbolji teniser u istoriji: Nadal odustao, Federer se raspada, Nole napada sva 4 grend slema

Rafael Nadal odustao je od učešća na Vimbldonu i Olimpijskim igrama nakon što je u polufinalu Rolan Garosa poražen od šampiona Novaka Đokovića. Ova vest znači da bi Novak Đoković ove godine mogao da osvoji sve što mu u karijeri nedostaje i stavi tačku na raspravu ko je najbolji teniser ikada.

Nadal je poručio da pauziranjem želi da zapravo produži karijeru, jer njegovo telo sada posle naporne sezone na šljaci ne bi moglo da se oporavi za dva izuzetno naporna takmičenja.

S druge strane, Federer će teško biti posle operacije i duge pauze ozbiljno konkurentan Đokoviću, koji ima snage da savlada i dosta mlađe takmičare.

Otvoren je put Novaku na Vimbldonu i na Olimpijskim igrama, a favorit je i na Ju Es openu, jer je beton njegova omiljena podloga. Novak je jedini u istoriji moderne ere koji je osvojio barem po dva puta sva četiri grend slema. I sada kada poseduje i Australiju i Rolan Garos za pojasom, može i da napadne sva četiri grend slema.

Ukoliko mu sve ovo pođe za rukom, mogao bi da dođe do Zlatnog slema, odnosno da osvoji sva četiri grend slema u kalendarskoj godini, kao i Olimpijske igre.

Ovo bi moglo da se desi upravo na Petrovdan, koji ima veoma bitnu ulogu u životu Novaka Đokovića. Naime, na taj dan se najbolji teniser sveta venčao sa suprugom Jelenom.

Izvor: informer.rs