Đokovićeva poruka oduševila dva dečaka sa autizmom (VIDEO)

Novak Đoković je ponovo uradio nešto što je oduševilo mnoge. Priča počinje u Severnoj Makedoniji, gde Zoran Mijalkov, otac dva sina – odgaja obojicu trudeći se svakodnevno oko njih. Oba sina boluju od autizma.

I Petru i Nikoli posvećuje veliku pažnju ali, ne uspeva baš svaki put da im izmami osmeh. Ali, nikada ne odustaje.

Jednog dana, po Zoranovom priznanju na društvenim mrežama, dok je tražio neki crtani film koji bi stariji sin, Petar, mogao da gleda, na TV ekranu se pojavio prenos Đokovićevog meča.

„Ostao je pred ekranom sve vreme. Odgledao je meč do kraja. I… od tada – ne propušta ni jedan Đokovićev nastup“, otkriva ovaj otac.

Imajući u vidu da je i mlađi naslednik počeo da u miru uživa u Noletovim mečevima, pokušao je da zbog obojice nađe , bilo kakav, Novakov poster.

„Namučio sam se, baš. Jer, nema toga baš ovde na svakom koraku“, priznaje Zoran Mijalkov.

Saznavši za ovu malu porodicu, koju baš njegovi mečevi čine srećnijim u danima koji su često umeli da budu baš drugačiji, Novak je uradio ono što Novak Đoković najbolje i radi – usrećuje druge. Snimio je poruku iz Beograda i poslao je porodici Mijalkov.

„Ćao, Petre. Peco, kako si? Šaljem ti jedan veliki pozdrav i jedan veliki zagrljaj iz Beograda, nadajući se da ćemo uskoro da se vidimo i uživo. Ljubim te puno i puno te grlim. Čuvaj se!“, poručio je Đoković svom malom navijaču.

Kada je porodica Mijalkov dobila ovu video-poruku, sreći nije bilo kraja. Mladi Petar, pa i njegov brat, nasmejani su sada mnogo češće nego što je inače bio slučaj.

„Za sreću treba malo. Ogromna blagodarnost za Noleta koji ne samo što je najbolji teniser, nego pre svega Čovek sa ogromnom dušom i srcem. Blagodarim od srca i duše što si pomogao da moj sin Petar ima srećne momente i osmehe kao kada te gleda kako igraš. Sila ljubavi!“, poručio je ovaj otac, sa čijom srećom ovih dana može da se meri samo ona koju imaju njegovi dečaci.

Izvor: kurir.rs