Đokovića je jedno pitanje novinara vidno iznerviralo: A onda im je Novak odbrusio u stilu

Najbolji teniser planete Novak Đoković po okončanju turnira u Rimu odgorvarao je na pitanja novinara.

Jedna od glavnih tema bila je naravno vezana za česte promene rasporeda na turniru u prestonici Italije zbog lošeg vremena.

Novaka Đokovića su između ostalog pitali i šta bi uradio da je bio na mestu Federera i da je mogao da prvi meč igra u utorak, umesto u sredu.

„Ja nisam Federer, tako da ne mogu da odgovorim na to pitanje. Ne znam šta se njemu više dopada. Lično, ja volim da počnem turnir ranije, recimo u utorak. Ipak, pošto sam igrao u finalu u Madridu, došao sam malo kasnije i naravno da su me stavili da igram u sredu što se radi u takvim slučajevima“, kaže Đoković.

Kaže i da se takve stvari ne mogu predvideti.

„Ako recimo nisam igrao nedelju pre toga, onda volim da startujem ranije, kako bih imao dan odmora između prvog i drugog meča. Nesreća je kad imate ceo dan kišu na turniru. Nije tako često da pada celog dana, od jutra do mraka. Ima mnogo komplikacija. Tako je raspored bio pretrpan. Možda je jedino moglo da se uradi tako da neki nosioci igraju i u utorak. Ali sve je to pod možda. Uvek je u takvim situacijama dilema da li se nešto može uraditi bolje“, poručio je Novak.

Pitanje je kako će biti ako i od naredne nedelje na Rolan Garosu bude bilo problema sa kišom. U svakom slučaju, na organizatorima je da stvore fer uslove za sve, ali jasno je da će uvek biti onih koji su nezadovoljni odlukama.

Izvor: kurir.rs