Đilas, Obradović i Jeremić spremaju za sutra nove nerede na ulicama Beograda – spremni smo na sve

Lideri Saveza za Srbiju, Dragan Đilas, Vuk Jeremić i Boško Obradović, za subotu 13. aprila u Beogradu spremaju nove nerede na ulicama srpske prestonice. Koliko su ogrezli u svojoj želji da nasilnim putem dođu na vlast, kad to već ne mogu na regularnim izborima, govori i jučerašnji skup „Jedan od pet miliona“ održan u Topoli.

Na protestu na kome se skupilo svega nekoliko desetina građana novinar Rade Radovanović je rekao okupljenima da ne želi da širi paniku, ali na protestu opozicije u subotu, 13. aprila „moramo biti spremni na sve i svašta“, pripremajući tako Obradovićeve nasilnike za još jedno divljanje po srpskoj prestonici. Uz njega su stali i predstavnici Vojnog sindikata Novice Antića, kome je „jako teško palo“ što je vojni vrh pre nekoliko dana poručio da neće dozvoliti državni udar.

Očigledno da Dragan Đilas, Boško Obradović i Vuk Jeremić zajedno sa svojim pristalicama imaju plan da ponovo na ulicama Beograda sprovode teror i nasilje nad svima onima koji ne misle kao i oni.

To su isti oni koji su sa motornom testerom upadali nasilno u RTS, isti oni koji su nosili vešala centrom Beograda, isti oni koji su planirali upad na RTV Pink, isti oni koji su se junačili po centru Beograda razvaljujući zaštitne ograde čupajući i saobraćajne znakove, isti oni koji su nasilno pokušali da upadnu u Skupštinu grada, rušeći žene pred sobom, ali su ih one zaustavile. Neke od njih su zbog zadobijenih povreda završile i u Urgentnom centru.

Šta da očekuju građani Srbije kada čuju da su oni koji žele da ponovo vladaju „spremni na sve i svašta“. Da li to znači da se u Srbiji sprema novi 5. oktobar? Da li lideri SZP hoće da ponovo gori Skupština Srbije kako bi oni došli na vlast?

Niko u Srbiji nije dužan da trpi teror onih koji nemaju poverenje građana, onih koji su vladajući ovom zemljom ojadili Srbiju, onih koji žele da vešalima i testerama prekrajaju izbornu volju birača.

Evo čime su se do sada „istakli“ lideri SZS:

1. NASILNI UPAD U RTS

Predvođeni Boškom Obradovićem i Draganom Đilasom, pristalice SZS upale su u zgradu Javnog servisa u Abardarevoj. Maltretirajući zaposlene, uništavajući imovinu RTS, oni su zahtevali da im se obezbedi vanredno uključenje u Dnevnik.

Upad će ostati upamćen i po unošenju motorne testere u zgradu RTS.

2. OPKOLILI ANDRIĆEV VENAC

Kako bi pokazali da su iznad zakona i da im se sve može pristalice SZS opkolile su Andrićev venac prišavši do samog ulaza u zgradu a sve u vreme održavanja konferencije za medije na kojoj je govorio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

3. DIVLJANJE PO CENTRU BEOGRADA

Svoje junaštvo pokazali su sklanjajući zaštitnu ogradu i čupajući saobraćajne znakove po centralnim ulicama srpske prestonice.

4. POKUŠAJ UPADA U GRADSKU SKUPŠTINU I VREĐANJE NOVINARA

Boško Obradović je sa svojim jurišnicima pokušao da nasilno upadne u Gradsku skupštinu. U tome nije uspeo jer su ga žene iz Saveta za rodnu ravnopravnost grada Beograda sprečile u toj nameri. Nažalost nekoliko žena je povređeno dok su nekim damama Boškove pristalice pretile fizičkim nasiljem.

5. PLANIRALI UPAD NA RTV PINK

Lideri SZS prvo su danima najavljivali da će protestvovati ispred Pinka a bilo je i najave da bi sa svojim pristalicama mogli upasti u ovu privatnu medijsku kuću, ali su u poslednjem trenutku odustali.

I dok ih je vlasnik Pinka Željko Mitrović, u ulozi di džeja, čekao sa posluženjem i dobrom muzikom, lideri SZS su se pravdali da nisu ni hteli da dođu… Tako barem kaže Branslav Lečić. Ipak njega su demantovali Đilas i Obradović koji su potvrdili da su planirali ali da se od te ideje odustalo.

Izvor: kurir.rs