Divac: Te 1985. sam hteo u Zvezdu, a 1999. sam odbio ponudu Partizana zbog crveno-belog dresa

Veliku polemiku na društvenim mrežama izazvao je nedavno Vlade Divac, i to zbog izjava na račun Crvene zvezde!

Nije to bilo klasično prozivanje, iako je Divac tokom razgovora vezanog za Partizan crveno-bele nazvao “onaj drugi klub“, a ne imenom.

To je izazvalo i reakciju Zvezde koja je šmekerski odgovorila Divcu na ulazak u Kuću slavnih, a sve kroz prizmu onih utakmica koje je legenda srpske košarke odigrala u crveno-belom dresu.

Naravno, rasprava na mrežama je bila u punom jeku, a u međuvremenu je procurio jedan zaboravljeni intervju Divca koji je otkrio kako je hteo u Zvezdu, a završio u Partizanu.

– Svi košarkaški klubovi u Jugoslaviji koji su značili nešto bili su zainteresovani za moje usluge. Moja lična želja je bila Crvena zvezda. Međutim, pogrešna stručna procena u Zvezdi dobrodošla je ljudima iz uprave Partizana, a ja sam se tog prelaznog roka našao u Humskoj. Zamislite koja su to vremena bila. Bio sam zvezda prelaznog roka, a za potpis sam tada dobio fantastičnih 12.000 maraka – rekao je Divac.

Potom je u tom istom intervjuu objasnio kako je u januaru 1999. godine iz NBA lige došao u Zvezdu, dok je “preko bare“ trajao “lokaut“.

– Od tri ponude – Radnički, Partizan i Zvezda, ja sam izabrao crveno-bele. Najpre, iz poznatog razloga da bih nekako pomogao Zvezdi i omogućio da se sačuvao to preostalo mesto u Evroligi. I nisam se pokajao. Odigrao sam dve utakmice za Zvezdu, uverio se da se radi o velikom klubu i što je možda najvažnije – stekao sam trajna prijateljstva. Rastanak od crveno-belih je bio kao i svaki drugi, kada odlazite iz sredine u kojoj vam je lepo. Ali sam crveno-beli dres sa velikim zadovoljstvom uzeo iz ekonomata, strpao ga u torbu i poneo za Ameriku – rekao je Divac.

Izvor: telegraf.rs