Dirljiv susret drugova iz JNA: Došli mu na svadbu, a nisu se videli 33 godine – „Zagrljaj pa muške suze!“

Svoju sreću slovenac Joško nije krio, ushićenje, a ni suze kad su s voza sišli njegovi drugovi iz JNA, Salih i Aco, s kojima se nije video 33 godine, još od vojske. Ali, ovog juna dočekao je da mu dođu na svadbu!

„Danas je moja svadba, s leva na desno JA des.Joško Ben, sredina poručnik Salih Avdić i razvodnik Aco Krstevski, nismo se videli 33 godine a danas mi došli drugovi na svadbu“, napisao je na srpskom s malo slovenačkog, sve od uzbuđenja, Slovenac Joško ne skrivajući svoje iskreno oduševljenje što se posle tolikih decenija konačno sreo s ljudima za koje ga je vezivalo iskreno prijateljstvo.

– Hoćeš kafu, hoćeš rakiju, hoćeš pivo – upitao je domaćin i mladoženja Joško svog nekadašnjeg nadređenog, poručnika i druga, iz JNA, koji je bio isto uzbuđen ali je i pored toga na trenutak zastao za vojnički pozdrav u stavu mirno. Nakon toga usledili su dugi zagrljaji bez reči i suze.

Dirljiv susret koji je video-snimkom načinila tada još buduća a sada već uveliko Joškova supruga, izmamio je i suze i setu i osmehe, a podeljen je širom regiona na poznatoj Fejsbuk grupi Pronađi drugove iz bivše JNA, koja okuplja skoro 250.000 ljudi iz svih nekadašnjih SFRJ republika.

Tu se postavljaju slike iz nekadašnje JNA i pronalaze drugovi iz vojske čija su prijateljstva, iz vremena kad se nije gledalo ni ko je ko, ni ko je šta, preživela svaki test vremena!

Izvor: kurir.rs