Direktor fabrike u Lučanima zarađivao godinama na radnicima i to van firme: Držao pekaru koja je pravila hranu samo za zaposlene u fabrici Milan Blagojević

Direktor firme „Milan Blagojević Namenska“ iz Lučana Radoš Milovanović osimislio je i godinama već zarađuje i van fabrike na svojim radnicima, tako što je nedaleko od fabričkog kruga otvorio pekaru koja pravi hranu isključivo za radnike „Namenske“.

Naime, Milovanović, koji je optužen da je odgovoran za pog*biju dvojice svojih radnika 2017. godine u krugu fabrike, vlasnik je pekare „Timi“ u Lučanima.

– Ta pekara pravila je burek i peciva isključivo za fabriku, odakle je i dolazio novac – kaže izvor.

Milovanović je na taj način direktno prihodovao svojoj porodici, jer je pekaru najpre prepisao sinu Nenadu, a onda svojoj snaji Bojani Milovanović. O tome svedoči i natpis iznad ulaza u pekaru „samostalna zanatsko-trgovinska radnja-Timi-Bojana Milovanović“.

Iz porodnične pekare Milovanović izlazilo je tako dnevno burek za oko 1.350 radnika.

– Svaki radnik je imao pravo na burek, dva đevreka i dve pekmezare – priča jedan od radnika „Namenske“.

Nije moguće utvrditi tačno koju sumu novca je preko pekare zaradila porodica Milovanović, ali je pekara oronula, a peciva se u njoj nisu ni pekla, nego su dopremana do ulaza.

Direktor je pekaru zatvorio pre oko mesec dana-baš kako je počelo suđenje njemu i još dvojici šefova „Namenske“ pod sumnjom da su izvršili delo protiv opšte sigrnosti- 14. juna 2017. godine.

Izvor: kurir.rs