Direktor đake vodio u šoping, za 7 dana obišli 3 tržna centra – presela im ekskurzija u Italiji

Direktor ivanjičke gimnazije Duško Parezanović tokom sedmodnevne ekskurzije po severnoj Italiji, od 15. do 21. septembra, vodio je učenike trećeg razreda u čak tri tržna centra i jednu parfimeriju, pa su deca više vremena provela u šopingu nego u razgledanju gradova, za šta su njihovi roditelji dali novac.

Ovo za Kurir tvrdi jedan od roditelja učenika čije ime je poznato redakciji Kurira, a koji je želeo da ostane anoniman zbog straha od odmazde direktora nad njihovim detetom.

Najgore od svega je što je Parezanović u San Marinu đake odveo u jednu parfimeriju i ubeđivao ih da kupuju parfeme radi lične koristi, tvrdi roditelj i nastavlja:

– Zašto đaci za sedam dana moraju da svraćaju u tri tržna centra? Bili su u „Palmanovi“ kod Trsta i u tržnim centrima kod Firence i Riminija. Deca su imala samo po dva sata za razgledanje Trsta i Firence, a isto toliko su proveli u tržnim centrima. Problem je što se direktor Parezanović predstavljao kao vođa puta i o svemu odlučivao – kad će se ići i gde i koliko će se ostati. Vodičima je čak upadao u reč dok su pričali o destinaciji. Deca su se bunila, ali on se pravio blesav – kaže sagovornik Kurira i dodaje da Parezanović već 11 godina učenike drugog, trećeg i četvrtog razreda vodi na ekskurzije i svuda ima neke dilove s trgovcima.

– Deca su u San Marinu po njegovoj direktivi posetila jednu parfimeriju, a on ih je ubeđivao da kupe parfeme i nakit kao da je to njegova radnja. Pošto je parfimerija mala, naredio je da je deca iz dva autobusa posete u razmaku od pola sata, kako bi svi mogli na miru da kupuju. Kada su deca otišla s vodičima u obilazak grada, direktor je ostao da pokupi proviziju, koju dobija od vlasnika parfimerije u vidu pune torbe parfema, što dokazuju i fotografije – kaže sagovornik Kurira.

Prema tvrdnjama roditelja, bahatost direktora Parezanovića traje godinama, a jedan od njegovih hirova je i da u hotelima ne bude smešten na spratu na kom su deca da ga ne bi uznemiravala.

– On 11 godina vodi decu drugog razreda u Grčku, trećeg razreda u Italiju i četvrtog u Budimpeštu i tako radi, ali pošto je veoma moćan u gradu, roditelji se boje da prijave njegovo ponašanje da ne bi napravili problem deci u školi. Kruže priče i da uzima novac od dečjih gratisa, profesorskih dnevnica, naplaćuje ocene, upisuje decu u školu za određenu svotu novca. To je javna tajna, ali se građani Ivanjice plaše da ga prijave jer važi za snalažljivog čoveka, koji ima mnogo veza sa lokalnim vlastima – kaže uznemireni roditelj.

Direktor Duško Parezanović negirao je sve navode roditelja tvrdeći da je ekskurzija besprekorno organizovana.

– Nijedna satnica nije promenjena. U „Palmanovi“ ostali smo duže jer smo čekali drugi autobus. Da li je neko svraćao u parfimeriju u San Marinu, to je njegova slobodna volja, a ako je neko rekao da sam dobio parfeme, to je bruka i sramota – kaže Parezanović i dodaje da nije uzimao nikakav novac od učeničkih gratis putovanja i za upis đaka u Gimnaziju.

Izvor: kurir.rs