Devojke i žene, danas uradite jedno, a to će vam doneti sreću i ljubav

Sveta mučenica Anisija rođena je u Solunu u porodici uglednih i bogatih hrišćana. Rano je ostala siroče i nakon toga rasprodala je svu svoju imovinu i rešila da živi isključivo od svog rada.

Čitavog života je držala strogi post, a deo dana je provodila u molitvi. Predanje kaže da je jako malo spavala i da je govorila kako je “opasno spavati kada neprijatelj bdi”.

Kako je Sveta mučenica Anisija bila jako mlada kada je postradala (neki izvori kažu da je u trenutku sm*ti imala samo 19 godina) ona se danas smatra zaštitnicom nevinih i smernih devojaka. Sve one, veruje se, treba da se danas iskreno i duboko pomole Svetoj mučenici Anisiji. Njihov život biće tako ispunjen srećom i ljubavlju.

“Ovčica Tvoja Isuse, Anisija, zove glasom: “Tebe Ženiče moj ljubim i tražeći Te str.dam, i raspinjem se i sahr.njujem u krštenju Tvome. I stra.am radi Tebe, da bih carstvovala s Tobom, i umi.em za Tebe, da bih živela s Tobom. Primi me kao čistu žr.vu, s ljubavlju žr.vovanu za Tebe.” Njenim molitvama, kao Milostiv, spasi duše naše.”

Ipak, kada je u pitanju ova svetiteljka, nije reč u tačnosti molitve. Nema potrebe da ona bude naučena napamet i samo “izrecitovana”. Stvar je u iskrenosti i dubini reči koje se izgovaraju, pa će svaka molitva, dokle god je izgovorena iz srca, pomoći.

Izvor: alo.rs