Dete je blagoslov i sreća – nije važno da li je dečak ili devojčica

Dete je najveći blagoslov koji roditelj može dobiti. Videći tu nevinu sreću, shvatamo koliko ljubavi možemo dati na ovom svetu.

Ali zašto birati između dečaka i devojčice? Svako dete donosi radost, sreću, životni smisao, bez obzira na pol. Od pamtiveka je ostalo težiti muškom polu, verujući da tako započinju dobre stvari u godini, da se na taj način nastavljaju porodične tradicije.

Ali sreća leži u samom detetu, muškom i ženskom. Svaki novi trenutak koji započinje gledanjem u te nevine oči trenutak je za pamćenje, vreme koje nam daje snagu da idemo napred. Deca nam daju do znanja kako svet može biti lep. Kroz njih smo izgrađeni kao ličnosti i s njima izrastamo u nešto novo, postajemo nova osoba, hrabrija i borbenija.

Dok čovek ne dobije dete, ne shvata kolika je snaga u njemu skrivena. Dok ne dobije dete, ne shvata da svet mogu promeniti male ruke, ali vrednije od svih ostalih. Dete je dete, bilo muško bilo žensko. Dete je najveći blagoslov koji nam Bog daje i kroz koji treba da širimo ljubav.