Deki ima veliko srce: Stanković prikupio 41.000 evra za lečenje dece Srbije

Dejan Stanković u januaru je boravio u Australiji. Osim organizacije kampa Deki5 i druženja sa decom koja vole fudbal, podrške Novaku Đokoviću u pohodu na pehar Australijan opena, Stanković nije propustio priliku da učestvuje i u jednoj humanitarnoj akciji

Prikupio je 41.000 evra pomoći za humanitarnu organizaciju Zajedno za život Jovana Simića.

– Fudbalski kamp Deki5, je u Sidneju organizovao humanitarnu večeru, a Dejan Stanković je iskoristio svoj ugled da uključi naše ljude iz dijaspore da se okupe oko plemenitog cilja – prepričava Simić i u dahu nastavlja.

– Od osnivanja i početka rada fondacije Zajedno za život“ Dejan Stanković nam je pružao veliku podršku. Ovog puta je i u dalekoj Australiji pronašao način kako da pomogne. Tokom humanitarne večere organizovana je i prodaja dresova naših poznatih sportista i prikupljeno je čak 41.000 evra koja će biti iskorišćena u lečenju dece. To su zaista značajna sredstva i biće prosleđena onima kojima je to najpotrebnije.

Najveću vrednost, očekivano moramo da priznamo, dostigli su dresovi Nemanje Matića iz Mančester junajteda i baš Dejana Stankovića iz dana u Interu.

– Ogromnu zahvalnost dugujemo Dejanu Stankoviću i ljudima iz organizacije kampa Deki5. Uz fondaciju Zajedno za život Deki je bio je od našeg prvog sportskog bazara, na utakmici Asovi za decu bio je kapiten i od tada smo intezivirali saradnju. Takođe, pomogao nam je i tokom prve sezone kampa Deki5, on je između ostalog i naš ambasador i siguran sam da ćemo i budućnosti imati ovako uspešne akcije – završava Simić.

Izvor: kurir.rs