Deda Branislav pokazao Vučiću kako se peče rakija: Predsednik jednim gestom potvrdio da je čovek iz naroda (FOTO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je danas, u okviru kampanje „Budućnost Srbije“, posetio seosko turističko domaćinstvo “Čikić” u Zasavici, kod Sremske Mitrovice.

Predsednika su dočekali porodica Čikić, ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i porodice iz okolnih kuća. Vučiću je priređen tradicionalan doček, kako običaj nalaže, uz pogaču, so i slatko. Imao je priliku i da vidi kako se u kazanu peče rakija, što mu je pokazao deda Branislav.

Za Vučića su domaćini pripremili i posluženje: domaću šunku, kobasicu, kulen, čorbu od bundeve, pečenje i štrudlu sa orasima i višnjama. Predsednik je i nazdravio sa domaćinima uz domaću rakiju, čime je pokazao da je pravi čovek iz naroda.

U razgovoru sa domaćinima Vučić je govorio o ulaganju u seoski turizam i pomenuo da se radi na novom zakonu kojim će biti omogućene, kako je rekao, velike subvencije za to.

„Ako hoćete da proširite delatnost, imate više ležajeva, bolju turističku ponudu, dobićete ozbiljnu podršku države. Tu možemo da idemo do 50 odsto odnosno za sve koji žele da naprave nove vajate, nabave novu opremu, mi kao država dajemo do 50 odsto novčanih sredstava. Dakle, to je poklon, što mislim da je velika pomoć“, rekao je Vučić.

On je domaćine zamolio da to iskoriste kako bi u Zasavicu došlo još više ljudi, stranaca i domaćih. Istakao je da mu je mnogo drago da vidi uspešno domaćinstvo kakvo je porodice Čikić i poželeo im da imaju još dece. Domaćinstvo “Čikić” se nalazi na dvadesetak kilometara od Sremske Mitrovice, a uređeno je u etno stilu.

U dvorištu se nalaze letnjikovac i pečenjara u kojoj gosti mogu sami da pripremaju hranu ili da, zajedno sa domaćinima, učestvuju u spremanju zimnice, džemova, pečenju rakije.

Osim pripreme hrane, gostima su na raspolaganju razne aktivnosti poput šišanja ovaca kad je sezona, štrikanja, vožnje bicikla, a u neposrednoj okolini domaćinstva nalaze se bazeni, kamp, sportski tereni i Specijalni rezervat prirode „Zasavica“.

Ranije danas, Vučić je posetio Belegiš, Inđiju, Dobrince i Šid, a nakon Zasavice odlazi u Mačvansku Mitrovicu gde će obići fabriku za proizvodnju stočne hrane “Hrana produkt“.

Posetu Sremskom okrugu završiće u Sremskoj Mitrovici gde će se, zajedno sa premijerkom Anom Brnabić, obratiti građanima.

Izvor: alo.rs