Dea Đurđević prvi put uživo nakon nezgode: Imala je višestruke povrede, kontuziju srca, pluća…

Dea Đurđević se prvobitno lečila u Vojnomedicinskoj akademiji, sa koje je nedavno prebačena u Klinički centar Srbije. Dea je do sada imala 7 operacija, a njen doktor otkrio je da je pored povrede ruke, najopasnija bila povreda grudnog koša.

„Osećam se savršeno, sada sam skroz na sigurnom. Ovo je moja kuća, najbolje se osećam. Imala sam višestruke povrede i kontuziju srca i pluća i dvostruki prelom karlice i trtičnu kost. Ruka mi je bila otkinuta, zahvaljujući doktoru Marku Bumbaširoviću ja imam ruku, on je glavni heroj, zaista je bio odgovoran za sve to. I dalje je čuvamo i oporavljamo zajedno“, rekla je Dea, a onda se nadovezao doktor Marko Bumbaširović:

„Dea se zainteresovala za ovakve povrede, sada zna više od prosečnih ljudi. Radilo se o teškoj povredi, sila je bila ogromna. Pored toga, ona je vučena i gnječena, tako da je Bog bio na našoj strani, kao i struka, da Dea bude tu. Ona se odlično oseća i sve protiče bolje od očekivanog. Svaka povreda je bila opasna po život, pluća, disajni organi, povrede karlice. Noga joj je bila od kuka do pete plava, izgubila je dosta krvi. Jedna mlada osoba, posebno osoba ženskog pola, strašan je hendikep da je ostala bez ruke.“

Marko je objasnio da nijedna veštačka ruka ne može da se primakne pravoj ruci.

„Ona već pomera rame, očekujemo i lakat. Puno vlada neznanje o tome, radi se o izuzetno složenoj povredi. Ona ima neurotmezu, treba vreme da se oporavi. Morate znati da ruka nikada nije bila ugrožena. Ništa nije bilo tako ozbiljno da bi se plašili roditelji ili Mladen Mijatović koji se strašno uplašio“, izjavio je on u „Nacionalnom dnevniku“.

„Beskrajno mi je značila podrška i sve što mi šalju ljudi, a to su lepe stvari“, rekla je Dea.

Izvor: kurir.rs