Darko Lazić, Soraja i Ana Korać nose kopije skupih roleks satova

Javne ličnosti se trude da na društvenim mrežama prikažu sebe u što boljem svetlu, što podrazumeva život na visokoj nozi, ekskluzivna putovanja i skupoceni nakit. U prvi plan uglavnom stavljaju satove, koji su postali simbol bogatstva, a najzastupljeniji je „roleks“, čija cena doseže i po nekoliko desetina hiljada evra. Neki od njih raskrinkani su zahvaljujući nemačkom Instagram profilu Munichwristbuster, koji se bavi lovom na lažnjake.

Darko Lazić, koji često potencira i stavlja u prvi plan svoj „roleks jahtmaster“, a koji košta oko 30.000 evra, zapravo ima dobru kopiju ovog modnog detalja.

Oni su ukazali da je celokupna postavka sata „mnogo viša u odnosu na original“, da su okviri pevačevog modela urađeni mnogo grublje, kao i da je rastojanje između kućišta i narukvice preveliko.

Na ovoj listi se našla i Soraja Vučelić, koja ima lažan roleks „dej-dejt“.

Na njenom modelu se mogu videti tipične karakteristike koje čine lažni sat – njegove dimenzije su veće u odnosu na originalni, previsoko je postavljen, a u maski zupčanika urezi su preduboki. To da je lažnjak deblji u odnosu na original, jasno je i po unutrašnjoj ivici kućišta.

Njena drugarica Ana Korać još jedna je u nizu onih koji se hvale lažnim bogatstvom.

Ona nosi „roleks sabmariner halk“, čija je cena oko devet hiljada evra. Ipak, ova stranica tvrdi da boja njenog sata nije ista kao na originalu i da je to dovoljno da se shvati da je u pitanju lažnjak.

Na ovoj stranici su -ulovljeni“ i reper Devito, koji je postao poznat zbog dueta sa Teodorom Džehverović, kao i neki jutjuberi.

Inače, ispod svake fotografije koju su objavili na ovoj stranici obavestili su pratioce da su se o svakom lažnjaku konsultovali sa stručnjacima.

– Sve prikazane informacije zasnivaju se na višestrukim proverama, pozvani su i spoljni stručnjaci. Biće postavljeni samo satovi koji su prošli ovu proceduru. Ovo je informativna stranica koja pruža istinite informacije. – stoji u opisu svake fotografije.

Izvor: kurir.rs