Danas je počela prijava za 60 evra: Evo detaljnog uputstva kako da se prijavite za pomoć države

Punoletni građani koji imaju važeću ličnu kartu i prijavljeno prebivalište u Srbiji od danas mogu da se prijave za pomoć države 30 plus 30 evra putem sajta Uprave za trezor.

Možete da se prijavite u samo 2 koraka za ovu državnu pomoć.

Kada odete na sajt Uprave na trezor idp.trezor.gov.rs, pojaviće vam se obrazac PODNOŠENJE PRIJAVE na koji treba da kliknete.

Potom vam se otvara stranica na kojoj treba da unesete svoje podatke: JMBG, broj lične karte, kao i banku u kojoj imate račun. Ukoliko nemate otvoren račun, u padajućem meniju treba da odaberete banku preko koje želite da vam bude isplaćen novac. Tako će vam biti otvoren jednokratni namenski račun, bez ikakvih troškova.

Zatim proverite i potvrdite da ste uneli sve ispravne podatke…

… pojaviće vam se obaveštenje da ste se uspešno prijavili.

Od petog maja počeće prijavljivanje i putem kol-centra, s tim što će broj telefona biti naknadno objavljen, a prijavljivanje će trajati do 15. maja.

Penzioneri, korisnici socijalne pomoći i osobe na izdržavanju zatvorske kazne ne treba da se prijavljuju za pomoć. Novac će 6. maja dobiti penzioneri, a dan kasnije korisnici socijalne pomoći i onima na izdržavanju zatvorskih kazni.

Svi će dobiti po 30 evra u dinarskoj protivvrednosti, a drugih 30 evra sledi u novembru, dok će penzioneri u septembru dobiti po još 50 evra. Ostalim građanima će prvih 30 evra početi da se isplaćuje 12. maja a očekuje se da će svi dobiti novac do 20. maja.

Srbi na Kosovu i Metohiji u trećoj i četvrtoj nedelji maja mogu očekivati pomoć države i oni će svi, uključujući i decu, dobiti po 100 evra, a nezaposleni 200 evra. Nezaposleni u ostalom delu Srbije u junu će dobiti pomoć od 60 evra.

Izvor: kurir.rs