„Čuvao me je medved“ : Neverovatna izjava malog dečaka koji je preživeo dva dana u šumi

Kesi Hatvej, trogodišnji dečak koji je preživeo dve noći na hladnoći u šumi, kaže da ga je čuvao medved.

Spasioci su pronašli dečaka u trnovitom grmu u okrugu Kraven, u američkoj državi Severna Karolina, u blizini mesta gde je nestao iz kuće njegove bake, piše The Guardian.

Nestao je u utorak kada je temperatura bila veoma niska, a potraga za njim kasnije je kasnila zbog jakih kiša i vetrova. Kesi je našao policiju kada je prolaznik čuo kako plače i zove majku.

„Nije mogao detaljno da objasni kako je uspeo da preživi ovo. Rekao je da ima prijatelja u šumi, medveda i da je stalno sa njim, ”rekao je šerif Čip Hju.

Reči dečaka je ponovila i njegova tetka, koja je na Facebooku napisala: „Kesi je zdrav, smeje se i govori. Rekao je da je bio prijatelj sa medvedom dva dana. Bog je poslao prijatelja da ga čuva. Čuda se dešavaju.

Sličnu objavu napisala je i dečakova baka.

„Ovo dete je danima bilo izgubljeno u šumi hladnih temperatura, kiše, sumornih noći i vetra. Rekao mi je da je njegov najbolji prijatelj medved koji mu je pomogao da bude siguran ”, dodaje ona.

Severna Karolina obiluje smeđim medvedima koji obično nisu agresivni prema ljudima, izveštavaju novine i komentarišu da možda nije bilo medveda pored dečaka, već je u pitanju samo dečija fantazija.