Ćerka Isidore Bjelice napunila 18 godina – majka joj tad posvetila emotivne reči, a evo šta o Vili niste znali

Nagrađivana književnica Isidora Bjelica iza sebe je ostavila supruga Nebojšu Pajkića i dvoje dece sina Lava Gligorijevića Pajkića i ćerku Vilu Evanđelinu Pajkić.

Vila se nije mnogo pojavljivala u javnosti. Ona je prošle godine postala brucoš, a poko.jna književnica na društvenim mrežama tada je pokazala koliko je ponosna na njih.

„Ljubi mama oboje“, napisala je tada Isidora uz sliku Vile koja drži indeks, a u zagrljaju je brata Lava.

Ono što se može saznati o njoj i to skoro samo po društvenim mrežama jeste da je umetnička duša, i da je ekstravagantnost nasledila upravo od majke. Često je menjala boju kose, a voli i umetnost.

Vila ne voli da se eksponira i hvali svojim talentom za crtanje, ali je to znala da uradi njena majka koja je bila jako ponosna na nju.

– Srce je naš toki-voki za konekciju sa Bogom… Crtez Vile Pajkić „Astronaut“ – svi smo mi samo privremeni astronauti u ovoj dimenziji i to u misiji razumevanja ljubavi i kad radimo bilo šta drugo izgubimo vezu sa svojim srcem – napisala je jednom Isidora uz crtež svoje mezimice.

Da je bila veoma vezana za majku i da joj je mama bila uzor može se zaključiti i po tome što voli da nosi šešire, baš kao što je i njena mama bila upravo poznata po tome. Isidora je jednom priliko podelila Vilinu fotografiju na kojoj nosi šešir sa velom, baš kao što ga je i Isidora nosila.

„Mila moja tufnice, srećan ti rođendan, u želji da Božija blagodat bude uvek uz tebe… Znaš koliko me boli da si poslednje četiri godine provodila po bolnicama u stalnom strahu i brizi. Dok su druge devojčice mirno spavale, ti si noći i noći negovala bolesnu majku. Dok su druge devojčice odlazile na sport ti si sate i sate sedela na hemioterapijama, ali mila moja kroz sve to stradanje naučuli smo o ljubavi više nego što bi nam doneo srećan život u zdravlju i izobilju”, napisala je Bjelica tada povodom punoletstva svoje ćerke.

Lav Pajkić je otkrio kako je sestra Vila teško podnosi gubitak majke.

„Mama nam je bila sve u životu. Bila je uključena u svaku našu odluku. Ostala je ogromna praznina. Moja sestra Vila je, čini mi se, najviše pogođena. Majka i ćerka imaju poseban odnos. Dobro su se razumele“, rekao je Lav.

Izvor: kurir.rs