Ćerka Dragana Bjelogrlića saopštila lepe vesti: Mama i tata najsrećniji, Milan Marić najponosniji (FOTO)

Da je krenula očevim stopama to već svi znaju, iako se ne eksponira u javnosti, ćerka Dragana Bjeloglića Mia je sve češće u centru medijskog interesevonja kako zbog svoje lepote tako i zbog emotivne veze sa popularnim glumcem Milanom Marićem, ali i zbog poslovnih uspeha koje niže. Miu Bjelogrlić veoma retko viđamo u javnosti za razliku od njenog brata Alekseja koji je svoje mesto pronašao u svetu glume. Ona je ipak odlučila da se oproba iza kamere, što joj jako dobro ide.

Ona je posvećeno radila kao autor dokumentarnog serijala „Ona se budi“ u kome se govori o pitanju rodne nejednakosti i o položaju i emancipaciji žena u Srbiji, čime je svoje roditelje učinila najponosnijim, a sada je Mia ponovo obradovala čitavu javnost predivnim vestima koje je saopštila.

Povodom globalne kampanje kompanije Avon ,“16 dana aktivizma“, u okviru akcije Reci NE nasilju nad ženama dodelila je „Nagradu za žensku hrabrost“ i uručila je Bjelinoj ćerki što je i objavljeno na njihovom profilu na Instagramu.

– U okviru ove akcije „Reci NE nasilju nad ženama“ ove godine smo dodelili Nagradu za žensku hrabrost Mii Bjelogrlić, autorki serijala „Ona se budi”. Ova devojka se hrabro kroz serijal bavila pitanjem rodne neravnopravnosti, kao i unapređenjem položaja žena u Srbiji – piše u saopštenju.

– Mnogo sam srećna i zahvalna što je kompanija Avon prepoznala seriju „Ona se budi“, i osetila potrebu da baš nagradi mene kao autorku mog televizijskog prvenca. Iskreno se nadam da će buduće generacije gledati ovu seriju, ali sa čuđenjem i šokom da su stvari nekada funkcionisale baš onako kako je u seriji pokazano – izjavila je nakon uručenja nagrade studentkinja Fakulteta političkih nauka koja je i veoma angažovana kada su društveno odgovorne teme u pitanju.

Ovo je priznanje uručeno ispred Skulpture ženske hrabrosti, čiji je autor Marko Lađušić, koja je postavljena upravo zahvaljujući kompaniji Avon, a uz podršku Ušće SC, na čijem se platou i nalazi. Ova skulptura ženske hrabrosti je prva ovakve vrste kod nas, koja je postavljena sa ciljem podizanja svesti o važnosti rodne ravnopravnosti, ali i kao novi simbol Beograda koji ohrabruje žene. Tu je da ih podseća i podržava da kroz život koračaju uzdignute glave i hrabro kažu NE nasilju, kao i svemu drugome što ih sprečava da žive zdrav, ispunjen i ravnopravan život.

Izvor: story.rs