Čerčil ga je tukao u „Porodičnom blagu“ – a danas vodi dnevnik na RTS-u (FOTO)

Dragan Vučelić (1974), srpski glumac, narator i voditelj svoj prvi glumački angažman imao je u TV seriji „Porodično blago“ Siniše Pavića, u kojoj je tumačio epizodnu ulogu dripca i kradljivca automobila. Mnogi će se setiti scene njegovog sukoba sa Bogoljubom Gagićem Čerčilom, kojeg je tumačio pokojni Danilo Lazović, ali retko ko će povezati Vučelića iz ovog ostvarenja sa današnjim voditeljem Kulturnog dnevnika na Radio-televiziji -Srbije.

U vreme snimanja „Porodičnog blaga“, Vučelić je bio student druge godine, a svojevremeno je otkrio da je imao veliku tremu na snimanju, s obzirom na činjenicu da je u jednom prilikom delio kadar i sa Velimirom Batom Živojinovićem.

Vučelić se po okončanju studija zaposlio se na Radio-televiziji Srbije, gde je više od 10 godina vodio emisije na prvom i drugom kanalu Radio Beograda. Od 2014. godine radi u kultuno-umetničkom programu televizije Beograd, kao voditelj emisije Kulturni dnevnik.

U međuvremenu je ostvario uloge u više dokumentarnih filmova, uglavnom kao narator, a pojavio se u i serijama „Jelena“ Televizije BK, odnosno „Sumnjiva lica“ i „Nemanjići – rađanje kraljevine“ u produkciji RTS-a.

Dobitnik je nagrade „Radmila Vidak“ za lepotu govora, kao i priznanja „Zlatna značka“.

– Po profesiji sam diplomirani glumac i ova umetnost je uvek bila i ostala moja ljubav. I dalje sam aktivan na polju glume, ali mislim da će moju budućnost, ipak, obeležiti TV i voditeljski posao. Televizija je moje opredeljenje i smatram da kao voditelj mogu još mnogo toga da pružim svojoj matičnoj kući – izjavio je svojevremeno Vučelić.

Izvor: srbijadanas.com