Čeda Jovanović osuo paljbu po opoziciji: Nakon ovoga im neće biti jasno šta traže na protestu

Predsednik opozicione Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović ocenio je danas da je tzv. sporazum s narodom Saveza za Srbiju (SzS) „isprazan populistički dokument“ kojim se zloupotrebljava nezadovoljstvo građana trenutnim stanjem u zemlji.

U saopštenju za javnost, Jovanović je naveo da je „glavni atribut tog dokumenta izbegavanje odgovornosti, kroz izostavljanje ključnih političkih pitanja“ i predlaganje neke zamišljene ekspertske vlade koja će za godinu dana rešiti sve probleme.

„Umesto takvih šarenih laža, našem društvu je potrebno reći istinu, bez uvijanja i izgovora. Bez evropskih integracija i regionalne politike koja je zasnovana na pomirenju, ne može se temeljno promeniti Srbija. Nema demokratije i razvoja ljudskih prava i građanskih sloboda ako politiku gradimo na nacionalizmu“, istakao je Jovanović.

On je dodao da su tri ključne tačke spajanja Srbije sa svetom Evropa, dogovor s kosovskim Albancima i ljudska prava i građanske slobode.

„Nepostojanje Evrope u dokumentima SzS jasan je i izričit politički stav i orijentacija, a ne stvar kompromisa. Pod maskom da stvaraju front protiv (predsednika Srbije Aleksandra) Vučića, napravili su front protiv Srbije u Evropi“, naglasio je Jovanović.

Izvor: alo.rs